juni 2014

Den ursprungliga planlösning

Såhär ser den ursprungliga planlösningen ut över huset. Har precis fått klart från Stadsbyggnadsförvaltningen att det inte behövs någon bygganmälan för de förändringar som vi planerar att göra, vilket är skönt på många sätt.

 

45dcb-f287e-29557-6a4ae-dd687-3ce0c-5e367-07a75

 

5a019-cb498-50269-34f27-296fc-af81d-2b55e-1ed47

Besiktning av huset

Huset är besiktigat och i det stora hela var skicket på huset ungefär som väntat. Trots allt är huset nästan 60 år gammalt, så inga överraskningar på det viset. Däremot har det dykt upp lite andra frågetecken som behöver rätas ut. Fortsättning följer.

Samtidigt börjar katalogerna från diverse köks- och badrumsföretag ramla in på hallgolvet hemma. Mycket att fundera över men nu börjar det så sakta dra ihop sig.

Ge mig fiber!

Passande nog förbereder Öresundskraft just nu för installation av fiber i Ödåkra. Den 9:e är sista dagen att beställa anslutning om man vill ta del av deras specialerbjudande. Fram till idag har 20% beställt – tyvärr en väldigt låg siffra, speciellt om man jämför med de 70% som de gärna lyfter fram som succe.

Lite knepigt att beställa, eftersom man måste vara fastighetsägare, men ett samtal till Öresundskraft och ett problem mindre. Skönt.

Vill du själv ansluta dig till fiber och bor i Helsingborgs kommun? Läs mer på www.gemigfiber.nu och håll tummarna att ditt område är med i planeringen.

Kontraktet är signerat

I onsdags skedde det som är starten för denna blogg – kontraktsskrivning hos mäklaren. Nästa vecka blir det besiktning av fastigheten och sen har vi en sista möjlighet att dra oss ur ifall Charlotte, som hjälper oss med besiktningen, hittar något som vi har missat.

Som en sidonotering är det inte bara husköp på gång inom familjen. Mina föräldrar sålde idag sitt hus, som de har bott i under de senaste 48 åren. Mitt och mina bröders barndomshem säljs samma vecka som Josefin och jag hittar vårt nya hem – kanske finns det någon mening i detta?