november 2014

Det är lite kallt i vardagsrummet – dag 126

När man tar bort all isolering i taket blir det kallt. I diagrammet ser man att vi hade det varmt och mysigt ända fram till för några dagar sedan i vardagsrummet. Sen började vi lyfta ut isoleringen och slutligen riva ner mellantaket och temperaturen gick i botten.

Som tur är har vi det varmt i både kök, sovrum och toaletten. 🙂

Diagrammet kommer förresten från Verisures app som förutom att det håller reda på larmet även känner av till exempel temperatur och luftfuktighet.

Källartrappan – del 2

Idag passade vi på att (tillfälligt) göra klart källartrappan. I helgen börjar vi riva taket, så det var tvunget att spaljen och väggen är borta innan dess. Rummet blir som en bonus mycket luftigare och ljusare – precis som vi hade tänkt oss.

Klädhängare

Det är verkligen stort och smått när man renoverar ett hus. Idag råkade jag springa på en lösning på XXXLutz för klädhängare som jag gillade starkt. Denna variant var dock gjort för att monteras från baksidan, tex på en planka, men fick oss att börja fundera på en liknande lösning.

Vardagsrummet fram tills idag – dag 119

Vi har trots allt bott i huset under några månader nu. Vårt vardagsrum är (som allt annat!) väldigt temporärt och är en blandning av vardagsrum, förvaring och projektplats.

Idag var det dock sista dagen och vi börjar flytta ner själva vardagsrumsinredningen i källaren för ännu ett temporärt vardagsrum under de närmaste veckorna.

Sjöstensplattor – dag 113

Till våren ska vi lägga fler sjöstensplattor i trädgården. För att behålla en äldre stil på exteriören hämtar vi ofta plattor som vi hittar på Blocket etc. Tur man har vänner som ställer upp – och ett bra släp! 😉