Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad december 2015

Nu åker badrumsväggen

Byggbloggen Den befintliga badrumsväggen matchade inte längre resten av väggen när vi rev och öppnade upp rummen. Det är sådana små speciallösningar, i detta fallet för att badkaret skulle få plats, som påverkar mycket. Sagt och gjort, bara att riva den befintliga väggen.

Ny vägg på plats!

Bara några centimeter från där den gamla stod!

 

Lagning av uterumstaket

Byggbloggen Under stormen Gorm blåste taket på uterummet sönder. Nu är det lagat.

Hela taket är i dåligt skick och jag kommer att försöka byta ut det under sommaren, när det är lite bättre väder. Men just nu är det en temporär lagning som är gjort på allra enklaste och framförallt, billigaste sättet.

Men visst ser världen lita annorlunda ut när man står på en stega – vilken utsikt!

Glada element

Husdagboken

Inspo Dags att börja titta på element till sovrummet källaren. Hur kommer det sig att element överlag är ganska tråkiga och fula? Jag behöver sätta upp två element och började kika runt på olika alternativ. Som vanligt är Google din vän och jag hittade snabbt Purmo Paras vid en bildsökning.

Att hänga det på högkant och dessutom få välja valfri färg fick mig att fastna – att det sen dessutom är snyggt och inte alls ser ut som ett element är ju bara en bonus.  Läs mer

Dammsugare. Äntligen!

Husdagboken Så hände det äntligen. Efter nästan 2 månaders väntan kom centraldammsugaren idag. Produkten som ”finns i lager för omgående leverans” tog lite tid att få trots allt. Säljaren var ledsen och de skickade faktiskt ett rörpaket, så jag kunde bygga in rören, men oacceptabel leveranstid.

Hursomhelst, nu sitter där på väggen där i källaren. Har provkört den, fast högst temporärt.

De andra paketen? Det var den vanliga leveransen från m.nu Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑