Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad januari 2016

Gott nytt år, på ett speciellt sätt

Husdagboken En ganska udda tradition är att fira nyår. Ja, alltså att fira nyår i mitten av januari. Min vän Karsten bestämde sig för att fira nyår med sina vänner några veckor in på det nya året. Praktiskt, då vet man liksom redan vilka nyårslöften man brutit.

Gott nytt år, 23 januari 2016!

Sovrummet – golv

Byggbloggen Arbetet i källaren fortlöper. Efter massor av spacklande och slipande – så tråkigt att det inte finns en enda bild av det – har det äntligen blivit dags att börja lägga golvet.

När vi flyttade in i huset var golvet i detta rummet ganska knögligt – det hade tidigare legat ett reglat golv ovanpå, men på grund av vattenskadan för en herrans massa år sedan var detta utrivet. Läs mer

Vadå, för jag inte ligga här?

Husdagboken

Fiskalsgatan i vinterskrud

Husdagboken Vad är detta konstiga, vita kalla?!

Kiba hittade snabbt en tillflyktsort under trädgårdsbordet.

Tanken bakom eluttagen

Byggbloggen El är en nödvändighet och efter att ha bott med väldigt få uttag i varje rum lever jag nu efter devisen att det går inte att ha för många eluttag. Eftersom jag dessutom gillar hemautomation har jag alltså valt att sätta upp många uttag, men på ett speciellt sätt.

Varje grupp av uttag är separata uttag som monteras i BigBox dosor. Fördelen med dessa dosorna är att det är plats om man vill stoppa puckar och styrutrustning i dem. Läs mer

Komma ut ur gardoroben?

Byggbloggen Eller komma in i den? Fyra stora garderober på plats i sovrummet i källaren. Det är vanliga PAX garderober från IKEA, som längre fram kommer att byggas in efter inspiration från byggahus.se.

Installation av luft/vattenpump och panna

Byggbloggen Då var det dags för installation av själva pannan. Ett dygn utan fungerande värme var planen, så jag var glad att vintervädret valde att hålla sig borta.

Det första som man såg, två hål i väggen.

 

Pannan är urkopplad, nu finns det ingen återvändo!

 

Elektrikern har börjat på sitt jobb utomhus.

 

Det var en del skador på väggen bakom den gamla pannan, det var dessutom en härlig blå färg i rummet. Läs mer

Snögrotta i Skåne…

Diverse

Husdagboken Stackars skånska barn. Här är det ingen snö så man får ta vad man får. Min stora grushög har frusit till och jag passade på att bygga en grotta. Innan jag var färdig var det drygt en meter djupt och ganska rymligt i bredd.

(jag har rivit den, ingen fara att någon leker där inne och allting rasar)

Fundament till värmepumpen

Byggbloggen Installera ny värmepump mitt i vintern? Självklart, jag verkar ha en förkärlek för att göra saker vid fel tidpunkt, men hade ändå lite tur med att det inte var kallare, utan att det faktiskt gick ganska bra att gräva ut för fundamentet till utomhusdelen. Det är troligen lite överdrivet, men jag vill vara extra säker eftersom det är inkommande el som går under.

Grävde upp avloppet från takavrinningen och anslut avloppet för konsensvattnet till detta. Läs mer

Inredningsdetaljer: Jordglobsbar

Husdagboken

Inspo För några dagar sedan dök det upp en annons på Facebook om någon som sålde en jordglobsbar i Ramlösa. Jag har ju tidigare varit på jakt efter en sådan, och när jag nu fick chansen att lägga vantarna på en äldre, charmig jordglob var det bara att slå till.

Troligen den lökigaste pryl som jag någonsin kommer att ta in i detta hus, men den är samtidigt förbannat cool! Läs mer

Sista veckan med pelletspanna

Husdagboken Sista veckan med pelletspanna, därefter är det slut på en epok. Efter många hembesök och många timmar på Byggahus och andra sajter föll valet på en CTC maskin. Allting levererades på studs innan jul och står nu i huset och bara väntar. Under tiden gräver jag fundament för utomhusdelen – mer om det i ett separat inlägg.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑