Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad april 2016

Köksavlopp – på väg ner i källaren

Byggbloggen  

Jag kan se ljuset! Ok, det är det nya avloppsröret från köket som ska ner i källaren för att ansluta till avloppet. Tanken är att ”gömma” det inne i väggen.

En bit på vägen, det är ett dammigt men inte så svårt jobb.

 

Klart hela vägen ner, nu återstår bara golvet. Till höger på bilden ser ni mitt skydd in mot sovrummet, jag ställde upp en skiva framför den stängda dörren och hängde en matta över för att inte skada dörren och för att få in mindre damm i sovrummet. Läs mer

Imorgon…

Husdagboken Imorgon påbörjas arbetet med att lägga golv i vardagsrummet. Äntligen.

Approve!

Diverse Jag godkänner sovrummet. Var är min gurka?!

Slang för nätverk och centraldammsugare

Byggbloggen Det har blivit dags att såga upp den sista biten av golvet som fortfarande var helt i vardagsrummet och dra ut lite slang till nätverket och rör till centraldammsugaren. Framförallt har ”förstörelsen” nu nått det gamla sovrummet som numera saknar lite golv.

Gamla rör till elementen som är lite i vägen. Eftersom alla elementen ska ersättas med golvvärme på ovanvåningen är det bara ett tillfälligt problem, snart åter rören ut. Läs mer

Skjutdörrar ❤️

Byggbloggen Som koncept älskar jag skjutdörrar. En dörr är vanligt vis mer öppen än stängd, vilket innebär att den alltid står i vägen. På alla platser i huset där jag bygger om och det är möjligt av praktiska skäl ersätter jag dörrarna med skjutdörrar.

Glänta på dörren och kika ut 🙂

 

Skjutdörrar är fantastiska!

Dörrarna är specialtillverkade, både mönstret på dörren och även hur hålen i dem är gjorda. Läs mer

Leverans: 3 pallar med golvvärme

Husdagboken Vad ska man säga, jag borde börja bli van nu. Fantastiskt skönt med palldragare!

Det försvinner i den allmänna konkursen

Husdagboken Att skriva ett inlägg som detta, det är inte så roligt. Men det har för att vara ärlig gått ganska lång tid sedan det hände – detta är alltså ett bakåtdaterat inlägg!

Detta var dagen då vi åkte till Tingsrätten och lämnade in vår konkursansökan. Med perspektiv på det hela ser man många saker som man hade kunnat göra annorlunda, men samtidigt hur mycket små saker i vardagen som nästan kan upplevas slumpartade verkligen påverkar och kan göra stora avtryck. Läs mer

Nä, jag var nog inte allergisk, jag gillade nog bara inte fotboll….

Husdagboken Minns allergiattackerna i grundskolan med fasa. Det var som värst när det var utomhusgymnastik, som det hette på den tiden. Fotboll eller vad det nu var, jag minns inte. Allergi var det i vart fall.

Idag har jag, som tur är, vuxit ifrån allergin och kan utan problem klippa och som idag, vertikalskära gräsmattan. Men nej, jag gillar fortfarande inte att spela fotboll.

Förberedelser: Ny uterumsdörr

Byggbloggen Missade att ta någon före-bild, men här var det tidigare en murad vägg som jag försiktigt knackade ner. Tanken är att den smala äldre dörren ska ersättas av en modern, bredare dörr. Fönstret kommer att bli lika brett som dörren och gå hela vägen ner till golvet.

Skönt att det inte är någon bärande konstruktion och eftersom det är ut på uterummet är det inte längre fasadändring, utan fritt att köra på! Läs mer

Det växer på Fiskalsgatan

Husdagboken Mina försök att odla går framåt. De flesta sorterna har tagit sig och börjat växa. Chilin har varit trögstartad men nu är det små, små skott på gång. Ni kanske kan gissa vilken sida som fönstret är på? 😉

Välkommen hem, Alexa

Husdagboken Idag flyttar Alexa hem till mig. Hon är ganska liten och kompakt, jag tänker att hon ska göra livet i huset lite smartare. Just nu är hon ganska dum och drar skämt och spelar musik för mig, men vänta bara tills jag programmerat lite.

För er som inte känner till det är Alexa en smart assistent från Amazon. Tanken är att hon ska integreras i resten av mitt smarta hus. Läs mer

Våren är här

Husdagboken Ett säkert vårtecken när man hittar nyckelpigor i trädgården. Ja, i plural, det dök upp en till strax efteråt.

Dörrstopp

Husdagboken Ibland är det de små detaljerna som gör det. Eftersom de riktiga dörrstopparna byggda såhär var slut köpte jag en konsoll och en lös dörrstopp och satte ihop. Tada!

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑