Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad maj 2016

Dörrparti till uterum – del 2

Byggbloggen Klacken som hela glaspartiet ska stå på är klar och tillfixad. Det fanns ett antal extra klinkersplattor av originalsort i garaget och i en hög ute i trädgården – det tackar vi för!

Provmontering av de båda sektionerna. Man kan fundera på hur de lyckats skada undersidan på detta sättet – när till och med metallen är skadad. Som tur var är det bara på undersidan.

 

Självhäftande tätningslist som man använder för att sätta ihop de båda sektionerna. Läs mer

Källarfynd

Husdagboken Kolla vad som fanns längst in i garaget! Kakel som matchar det som sitter i gamla tvättstugan, perfekt eftersom det behöver kompletteras. Dessutom fina gamla Höganäs plattor som min trappa består av – alldeles utmärkt eftersom flera är skadade. Ibland är det bra att spara saker längst in i ett hörn!

Dörrparti till uterummet – del 1

Byggbloggen Dörrpartiet mellan vardagsrummet (som egentligen hade varit ett barn/sovrum tidigare) var klassiskt för ett äldre hus. Smal dörr bredvid ett  fönster med radiator under. En bredare dörr var ganska självklart och efter lite funderande fram och tillbaks så föll det på plats.

Vy från utsida – lägg märke till kattluckan i dörren. Den har nu flyttat till väggen (!) lite längre bort i uterummet.

 

Hela utrymmet där dörr och fönsterparti ska sitta är öppnat. Läs mer

Det är inte jag!

Husdagboken Alla sätt är bra, förutom de dåliga.

Golv i vardagsrummet – del X1

Byggbloggen Det tog mer energi än väntat att fixa till träbjälklaget i vardagsrummet. Men när det så äntligen var färdigt, det nya avloppet var förberett, vattenrören var dragna och all elen var på plats – var det dags att isolera och lägga spånskivor.

 

Pappa kom förbi och hjälpte till att lägga isolering. Under tiden la Olle och jag spånskivor och förberedde. I nedre hörnet ser man en av de lådorna som är till högtalarna som sitter i sovrumstaket. Läs mer

Golv i vardagsrummet – del X

Byggbloggen Stackars, stackars parkettgolv.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑