Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad juni 2016

Magnetiskt kök

Husdagboken I veckan kopplas all den gamla elen bort och det kändes inte riktigt värt att lägga de pengarna som det skulle kosta att göra en tillfällig inkoppling av spisen.

Eftersom induktionshällen ändå låg i källaren rev jag ut hela det gamla köksskåpet tillsammans med spisen och satte dit en ny bänkskiva för svindlande typ 90 spänn på IKEA.

Fönster? Ännu fler?!

Husdagboken Det var dags för ännu en leverans av fönster. Detta är dock de sista på länge! Även denna gången var det Nordiska Fönster som fick stå för leveransen, något som jag längre fram till viss del har ångrat. Men mer om det senare.

En palldragare är verkligen en fantastisk hjälp att ha när man får mycket leveranser.

Oändligt med kvitton

Husdagboken När man renoverar ett hur blir det verkligen oändligt med kvitton. Detta är inte den enda samlingen med kvitton jag har.

Odlingsbänken – så blev det

Husdagboken Odlingsbänken är ett av de projekt som jag uppskattar mycket här i huset. Ganska snabbt blev den utbyggd och fick i princip dubbel yta jämfört med tidigare. Här en kort video som visar hur det såg ut en vacker sommardag.

Sparris – en långsam utmaning

Husdagboken Att odla sparris är inte världens enklaste grej, eller i vart fall inte om man är en rastlös själ. Första året får man inte skörda någonting alls, och år två får man skörda en endaste gång. Först tredje året får man ordentligt med sparris, men bara fram till midsommar, sen ska man låta den växa upp i blom.

Det blev lite bråttom att få klar sparrislådan när den kom med posten. Läs mer

Knäckstensmur?

Husdagboken Pallarna med knäcksten har växt till sig under de tiden som vi kört kors och tvärs över Skåne för att få tag på mera sten. Nu var det dags att testa att bygga något med den!

För att vara första gången jag byggde blev det helt okej. Tanken är att soptunnorna ska stå till höger om lådan, därav att man kan se lite av en fortsättning i bakkanten längs lådan. Läs mer

Post? Nja, mest reklam väl?

Husdagboken Min gamla brevlåda låg på gatan en dag när jag kom hem. Jag vet inte om det var en postbil som körde ner den eller om det var ett pojkstreck, men den fick ganska mycket stryk och när det regnade rann vattnet in i den. Nu är den nya brevlådan på plats!

Paus i arbetet – måla hos brorsan

Husdagboken Man ska passa sig för att göra samma sak hela tiden – så en paus och hjälpa brorsan Lasse med att måla verkstan upptog några dagar under sommaren.

Vatten, centraldammsugare, nätverk, teknik & el

Byggbloggen Vatten, centraldammsugare, nätverk, teknik & el… mycket slang och rör blir det i golvet.

Dags att utöka! Dubbelt så mycket odlingsbänk!

Diverse Påbörjat utökningen av odlingsbänken, den nya delen ska bli i princip lika stor som den befintliga så dubbelt så mycket plats att odla i. En sektion blir reserverad för sparris, medans resten blir för diverse odlingar.

Gör om, gör rätt – ny väv i odlingsbänken

Diverse När jag byggde odlingsbänken klädde jag den innerst med en lite tjockare plast. Det var rätt tänkt, men inte riktigt rätt genomfört. Plasten tålde absolut inte solljus och frasades helt sönder, för att inte tala om att man fick vara väldigt försiktig med verktyg i bänken.

Grävde ur en del av bänkarna och bytte ut det till en stark, ordentlig väv som jag satt upp istället.

Passade även på att fylla på med mer jord i bänkarna, det har sjunkit ihop förvånadsvärt mot förra året.

Morot!

Husdagboken Första skörden! Det växer så det knakar i odlingsbänkarna.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑