juni 2016

Magnetiskt kök

I veckan kopplas all den gamla elen bort och det kändes inte riktigt värt att lägga de pengarna som det skulle kosta att göra en tillfällig inkoppling av spisen.

Eftersom induktionshällen ändå låg i källaren rev jag ut hela det gamla köksskåpet tillsammans med spisen och satte dit en ny bänkskiva för svindlande typ 90 spänn på IKEA.

Fönster? Ännu fler?!

Det var dags för ännu en leverans av fönster. Detta är dock de sista på länge! Även denna gången var det Nordiska Fönster som fick stå för leveransen, något som jag längre fram till viss del har ångrat. Men mer om det senare.

En palldragare är verkligen en fantastisk hjälp att ha när man får mycket leveranser.

Odlingsbänken – så blev det

Odlingsbänken är ett av de projekt som jag uppskattar mycket här i huset. Ganska snabbt blev den utbyggd och fick i princip dubbel yta jämfört med tidigare. Här en kort video som visar hur det såg ut en vacker sommardag.

Sparris – en långsam utmaning

Att odla sparris är inte världens enklaste grej, eller i vart fall inte om man är en rastlös själ. Första året får man inte skörda någonting alls, och år två får man skörda en endaste gång. Först tredje året får man ordentligt med sparris, men bara fram till midsommar, sen ska man låta den växa upp i blom.

Det blev lite bråttom att få klar sparrislådan när den kom med posten. Uppfylld och gödslad, redo för de små plantorna.

 

Vacuumpackade plantor?! Ja, när man köper sparris kommer de levererade på det viset. Jag köpte två olika sorter, en vanlig och en lila.

Det ser ut som små aliens.

Knäckstensmur?

Pallarna med knäcksten har växt till sig under de tiden som vi kört kors och tvärs över Skåne för att få tag på mera sten. Nu var det dags att testa att bygga något med den!

För att vara första gången jag byggde blev det helt okej. Tanken är att soptunnorna ska stå till höger om lådan, därav att man kan se lite av en fortsättning i bakkanten längs lådan. Höjden är anpassad för att vara under 50 cm vilket innebär att det blir bygglovsfritt.

Har använt olika sorters sten men ska försöka byta ut den som ligger på högersidan, där man tydligt ser sjöstenen. Har använt liknande på flera ställen men mitt inne i en rad, och då syns den inte alls.

Post? Nja, mest reklam väl?

Min gamla brevlåda låg på gatan en dag när jag kom hem. Jag vet inte om det var en postbil som körde ner den eller om det var ett pojkstreck, men den fick ganska mycket stryk och när det regnade rann vattnet in i den. Nu är den nya brevlådan på plats!