Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad juli 2016

Trassligt murarsnöre?

Åtgärdas enkelt!

Byte av fönster

Byggbloggen Olle, min bror, håller fast karmen till det nya fönstret i vardagsrummet. Vem vågar kittla honom? 😉

 

Instruktionerna för hur man monterar dessa fönster är att man använder en metallbygel som man fäster i fönstrets spår och sedan viker man in dessa och skruvar i väggen. Men när vi pratade lite mer med Nordiska Fönster visade det sig att det är inte så de själva monterar fönstren. Läs mer

Byte av källarfönster – del 1

Byggbloggen Det första av tre fönster som ska bytas i sovrummet var en enkel match. Det är ett nytt fönster i samma storlek som det gamla, och det är ganska litet. Kiba var väldigt intresserad av det faktum att han kunde gå in och ut.

 

Här har jag varit innan, men då kom jag inte från detta hållet.

 

Men, vad har hänt nu? Varför har ni gjort såhär?! Läs mer

Rivningshjälp – vem är gladast?

Husdagboken Det är alltid trevligt när man får hjälp med allt som ska göras här i huset. Det är dock svårt att avgöra vem som är gladast – Isac eller Henke?

 

Inför bygglovet

Husdagboken Möte med Stadsbyggnadsförvaltningen inför ansökan om bygglov. Ska göra en del fasadändringar som kräver bygglov. Men visst är det märkligt att man får bygga en takkupa utan bygglov, men att det krävs för ett takfönster.

I det stora hela såg allting bra ut, men det krävs komplettering gällande just takfönstren. I övrigt är det bland annat nya fönster i källarsovrummet, byte av dörr och ombyggnad av nedfarten till garaget och lite annat smått och gott som är med i ansökan.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑