november 2016

Riva golvet i gamla sovrummet

Golvet i gamla sovrummet fick samma behandling som golvet i vardagsrummet kommer att få några dagar senare – det åkte ut. Eftersom det var stora hål i det för att få el och nätverk på plats, så tänkte jag att det var lika bra att riva upp golvet och få ut det.

Många säckar senare kunde jag sopa och dammsuga upp det sista… snart färdig!

Det dammade dock. Rejält. Så mycket att brandlarmet gick igång. Igen. Och igen. Lösningen blev i slutändan att säga till Verisure att ignorera larmet och köra andningsskydd och hörselkåpor och helt enkelt bara dammsuga bort skiten 🙂

Man kan bli gråhårig för mindre 😀

Brandvarnare

Vi skaffade larm till huset ganska direkt efter vi hade tillträde. Obebodda villor under renovering är ett attraktivt mål, eftersom det ofta finns dyra maskiner och ingen som stör. Det är dyrt med larm och jag är klart medveten om att det inte är någon garanti för att man inte ska få inbrott. För min del är larmets viktigaste funktion att påkalla åtgärd när någon har gått snett, och än viktigare, en stabil och robust funktion för brandlarm.

Verisures brandlarm är varken bättre eller sämre än liknande, men de gör sitt jobb. De är hopkopplade, larmcentralen har möjlighet att se bilder från kameror och om de ser rök eller brand larmas även räddningstjänst ut. Skulle de dessutom råka se mig så räknar jag med att det blir hög prio på larmet.

Här en liten video som demonstration av hur de fungerar…