Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad januari 2017

Golv i vardagsrummet – del xx

Byggbloggen Golvet i vardagsrummet var en riktigt katastrof. Efter att ha lagt hur mycket tid som helst på att förstärka och styra upp golvet i tillbyggnaden var det oerhört skönt att det äntligen var dags för golv i resten av vardagsrummet. Detta inlägg utspelar sig under en längre tid på flera månader.

Nu skulle det gå snabbt, vi skulle ju i princip bara lägga på det nya golvet! Läs mer

Element i sovrummet

Byggbloggen Mina två nya Purmo Paros Vertical element är installerade i sovrummet. Det är svårt att få rätt färg på fotot, de är beställda i specialfärgen som heter ”Metal Grey” vilket är mörkgrått med lite metalliceffekt.

Rördragningen är gjort dold i väggen och ansluter till befintliga radiatorrör i källarrummet bredvid.

Hjälp

Husdagboken Pappa kom förbi och hjälpte till med att bland annat dra ut spikar ur alla de gamla golvreglarna. Det är oerhört bra kvalitet på virket, det går överhuvudtaget inte att jämfört med modernt virke som man köper i affären idag.

Dags för textilgolv i sovrummet

Byggbloggen Det var givet ganska tidigt – i sovrummet i källaren passar ett textilgolv bra, inte nog med att det är skönt att gå på så är det också lite varmare än ett potentiellt kallt källargolv. Nog för att jag gillar att det är svalt i sovrummet, men inte för fötterna!

En favorit var från EGE, en gräddvit lite lurvig textilplatta som var mysig att gå på. Praktiskt att ha plattor också, eftersom det, åtminstone i teorin, är möjligt att ersätta enskilda plattor om man spiller eller om katten hittar på något otrevligt. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑