februari 2017

Konsten att göra ett halvt hål

När jag gjorde installationen av rören till dammsugaren sprang jag på att jag behövde såga ur ett halvt hål. Lösningen blev att knacka in en träbit mellan regeln och golvet och köra hålsågen genom träbit och regel samtidigt.

Tada!

VVS – vatten till köket – del 2

Här går vattnet som ska till det nya köket ner i källaren och in i badrummet enligt tidigare inlägg. Vi valde att lägga isolerad slang i golvet för att spara lite värme – och då var det billigare att köpa och köra isolerat till allt vatten.

VVS – vatten till nya köket – del 1

Efter en del vånda av hur vattenrören ska gå till köket gjorde vi en sista-minuten ändring och bestämde oss för att dra ner rören i källaren och till badrummet. Med lite tur var längden på rören precis tillräckligt att dra ner och sätta i ett serviceskåp på väggen. Mot denna väggen kommer det att stå en toalettstol och delen där serviceskåpet är kommer att täckas med en spegel. Skåpet kommer alltså att vara tillgängligt om man lyfter ner spegeln, men inte synlig.

 

Redo för dagens arbetsuppgift.

 

Hålet i taket är för att identifiera vart vi skulle borra oss ner, tanken är att rören ska komma inne i väggen. Vi borrade ett hål som referens och sen mätte vi helt enkelt utifrån det.

 

Där är hålen som vi borrade uppifrån. Synd på det vackra kaklet, men ibland måste man …

 

Rören på plats och nu återstår bara väntan på att köket ska bli klart så att dessa behövs. Kommer att dra nya rör in i badrummet från garaget som ligger precis bakom väggen, så det återstår en del jobb innan det är klart.

Två av rören är till kallvatten, där det ena går till köksön och det andra till raden av högskåp för att i framtiden kunna kopplas in till kylen/frysen. Har förberett för att kunna köra VVC genom att även dra ett varmvattenrör direkt på golvet till pannrummet.