Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad mars 2017

Nya bekantskaper i hushållet

Husdagboken Rätt verktyg är viktigt när man bygger och batteridrivna är fantastiskt skönt. Med bra pris hos handlaren blev det två nya bekantskaper, även dessa i Ryobis serie så att batterierna passar till allting.

Jag vill inte ge mig på att ge en heltäckande recension, men det är värt att fundera lite över vilka verktyg man kommer att behöva och sen välja en tillverkare eftersom man absolut vill utnyttja det faktum att man kan byta batterier mellan dem.

Golv i vardagsrummet – parkettgolv – del xx

Byggbloggen När man bygger har man många idéer och en av de som jag valde bort var denna. 30 cm långa massiva bambustavar på 1×1 cm som man använder för att bygga något som påminner om fiskbensparkett.

Snyggt som satan, men jag insåg också att om jag inte ska ägna resten av året att lägga golv på heltid var det bäst att hitta en annan idé och ett annat golv.

Ett temporärt trappräcke

Byggbloggen Det är väldigt opraktiskt att ha ett stort hål rätt ner i källaren och tanken på att bygga ett tillfälligt trappräcke stod högt upp på listan. De två sidorna som det är lagt golv på har en rejäl limträbalk ut mot trappräcket, så det var relativt enkelt att fästa stolparna direkt i detta.

 

Den sista stolpen fäste jag direkt i betongbjälklaget. Det var lite vågspel eftersom det är väldigt nära kanten, men jag borrade försiktigt och har dessutom fäst den i själva trappan, så den sitter stabilt. Läs mer

Golv i vardagsrummet – del XX

Byggbloggen Det var först flera månader efter vi beslutade oss för att riva upp golvet som det började kännas lite bättre. Solen återvände och med det hoppet om att bli klar någon gång.

Vi var tvungna att fräsa ut för att få plats med golvvärmerören på några ställen. Ett lite okonventionellt med effektivt sätt att hantera det på 😉

 

Snål som jag är återanvände jag hela den stora ”plattan” som ursprungligen var byggd och lagd vid ytterväggen. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑