Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad april 2017

Mura igen köksdörr

Byggbloggen Jag har egentligen aldrig murat något men nu var det dags. Förra rundan hjälpte min pappa mig, men nu var det dags att stå på egna ben.

Det var det äldre dörrhålet som var där den nya köksön ska vara, som man ser på bilden byggde vi en trästruktur som fönstret stod på och därefter murade jag upp hålet från botten. Den äldre frisen som satt längs dörren tog jag loss så att det blir enhetligt. Läs mer

En galen idé – kaminen

Husdagboken (Foto ur katalog, därav något konstig kvalitet)

Det har ju funnits en och annan galen idé i det här projektet. En som utvecklades under några dagar var uppenbarelsen om att jag skulle kunna få in en kamin i vardagsrummet, vars yttervägg vetter ut mot det inbyggda uterummet. Uterummet är inte direkt vinterisolerat men den första tanken var att sätta en kamin på uterummet och dra skorstenen där, och sen sätta en kamin i vardagsrummet direkt innanför. Läs mer

En hemlig låda i väggen

Byggbloggen Det är mycket som ska dras och detta är inte allt – ytterligare några slangar kompletterades med efter det att bilden togs. I vardagsrummet sitter det totalt 2 sådana här ”boxar” inbyggda i väggen, och bakom ett av skåpen blir det ytterligare en liknande installation.

Detta är då för att gömma styrningen av rullgardiner, belysningen vid trappan, strömmatning till den väggfasta plattan och inte minst, möjlighet att dra ner sladdar till mediaskåpet.

WTF. Kökskranen gick av!

Husdagboken En sak jag inte räknade med var att stå med handtaget till kökskranen i handen – den gick av och jag kände mig lite smått dum. Köpte den absolut billigaste kranen som jag kunde och försökte få ihop det.

 

Nåväl, det blev några turer till Hornback för att få tag på alla prylar som behövdes, men nu är kranen på plats!

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑