juni 2017

Dags att rensa upp lite

Efter att ha ägnat blod, svett och tårar åt att hämta sjöstensplattor runtom i Helsingborgstrakten insåg jag att jag inte kommer att använda dem alla. Ärligt talat är jag måttligt förtjusa i dem även om mitt ex hade rätt i att det passar till husets yttre. Men de här 4 pallarna som står på gatan hade jag tröttnat på och en annons på Blocket gjorde susen. Hurra!

 

Jag passade också på att flytta på den lösa sjöstenen som stått i en bigbag de senaste 2 åren eller så.

 

Allting fick plats i 4 pallkragar och det ser bra mycket bättre ut, och jag kan dessutom flytta dem om det behövs.

Diskmaskin – och vattenläcka

I samband med kampanjen på tretti.se beställde jag en diskmaskin och tänkte att den kan få stå i källaren tills köket blir färdigt. Har aldrig ägt en diskmaskin men nu är det ta mig tusan dags! Drog ner den i källaren och kopplade in den lite tillfälligt, inget konstigt!

 

Jag använde den gamla slangen som redan fanns i rummet, men den har bara använts ”löst” tidigare. Nu när den blev trycksatt så bestämde sig slangklämman som suttit där i flera årtionden att det var dags att lossna.

Det stor ganska mycket vatten i rummet, men det är byggt som tvättstuga och har väldigt bra fall mot brunnen – exakt, brunnen som det var stopp i.

 

I annat inlägg har jag skrivit om min vattenfelsbrytare, och den gjorde sitt jobb idag! Oerhört nöjd med att jag har installerat denna, antagligen en av de smartaste detaljerna i mitt ”smarta hem”.

Automatisk bevattning

Provade att plantera en gurka på uterummet, det är ju lite som ett växthus (även om det är mycket prylar där ute). Ett smart hem måste ju ha automatisk bevattning, men jag funderar på om detta verkligen är så det är tänkt att det ska fungera?

Det är sk drip bevattning, där det sakta droppar vatten ner på gurkan. Enda nackdelen med mitt system är att det enbart fungerar när det regnar ute.

Gashällen har kommit <3

För ett tag sedan hade tretti.se kampanj med 20% rabatt på bland annat gashällen som jag tänkte köpa. Har tidigare sneglat på denna eller en lite billigare modell, men nu med deras kampanj blev priset för denna lite under det för den billigare. Bäst att slå till, direkt!

Hällen känns riktigt bra, gedigen och snygg! Nu ska bara köket komma på plats så jag för testa den! Spännande att man som 30+ kan bli sådär barnsligt förtjust för en pryl 🙂