Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad juli 2017

Årets mest meningslösa inköp…

Husdagboken Inga kommentarer är nödvändiga.

Knäcksten till salu

Husdagboken Inspirerad över hur skönt det var att bli av med sjöstenen som bara stod i vägen (bokstavligen talat på vägen förvisso) bestämde jag mig efter viss vånda att sälja min knäcksten.

Har redan flyttat den 3 gånger på tomten förutom att släpa hem allting, nu räcker det! 🙂

Sista öppna väggen

Byggbloggen Det går framåt och det är dags att klä in den sista öppna väggen i vardagsrummet. Tankarna på en kamin inbyggd i väggen får skjutas på ”framtiden” av både kostnads- såväl som byggnadstekniska skäl.

Projekt: Rabarber

Husdagboken Rabarberna växer så det knakar, så mycket att jag skänkte bort den ena plantan av två efter blev alldeles för mycket förra sommaren. När man inte har ugn blir det ingen paj, så lite saft och sylt blev resultatet denna gång. En av flaskorna med saft råkade spontanjäsa och blev, konstigt nog, oerhört god.

Placering av köksfläkten

Byggbloggen Efter många turer insåg jag att det inte finns så många enkla lösningar till köksfläkten. Även om det inte är beställt ännu ser det ut att bli en variant av Fjäråskupans ”Plan”. Det är en ganska kostsam pryl och jag vill inte att det blir fel, så i första hand tillverkade jag en kopia i papp i skala 1:1 som jag hängde upp i taket för att få rätt känsla. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑