Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad september 2017

Jag glömde inte!

Byggbloggen

Skjutdörr vardagsrummet **

Byggbloggen Skjutdörrkarmen på plats i vardagsrummet.

Rullgardinen vid uterummet

Byggbloggen Testkörning av den stora rullgardinen som sitter vid glaspartiet vid uterummet. Det är en ganska stor rullgardin så jag valde att köpa en lite större (och dyrare) Somfy motorer istället för de som jag har till de vanliga rullgardinerna, se tidigare inlägg.

Till denna rullgardinen kommer det också att installeras en fysisk knapp – den enda för att styra just sådana saker. Tanken är att om man är på uterummet och gardinen är nere, ska man kunna dra upp den från utsidan. Läs mer

Vilpe köks/takfläkt

Byggbloggen En stor nackdel med en öppen planlösning och köksö är att det krävs en ganska rejäl köksfläkt. I ett vanligt kök har man en vägg som hjälper fläkten att få bättre effekt och dessutom sitter fläktkåpan mycket närmare spisen än vad som är rimligt på en köksö.

En rejäl fläkt inhandlad och provkörd. Det smarta är att styrningen av fläkten sker via Z-wave och jag kan helt steglöst styra mellan helt avstängd till full effekt. Läs mer

4.000 liter vodka

Husdagboken Här står 4.000 liter av världens bästa vodka, Purity Vodka. I IBC tankar, visst blir man sugen… Men ”brännaren” är vacker!

If you can dream it – you can do it

Husdagboken Den 18 september var det första dagen på mitt nya arbete som marknadsansvarig på Dreamwork.

Dreamwork är enligt mig ett av de mest spännande företagen i branschen, med mod och ambition att förändra och ständigt förbättra. Min roll som marknadsansvarig innebär att jag går från byrå till att arbeta på kundsidan vilket känns fantastiskt roligt.

Men resan började egentligen redan någon vecka innan med detta helt fantastiska inslag under årets kickoff…

 

Klicka för större bilder

Golv i vardagsrummet – del xx – golvvärme

Byggbloggen När man tittar på tillverkarnas video om hur man lägger golvvärme är det så enkelt med spårade skivor – bara att lägga ut och sen i med slangen. I verkligheten ska det fräsas och donas – inte minst för att få bort slängen till andra sidan av rummet där det ligger två separata slingor.

Olle fräser… fast han är ganska snäll ändå.

 

Det gäller att rita ut hur det ska fräsas och tänka efter en gång extra innan man sätter igång! Läs mer

Takfönster – dags för montering

Byggbloggen Delar av det första hålet uppsågat. Ungefär samtidigt som vi var i detta moment drog ett par mörka moln in över Ödåkra, men de höll sig tacksamt borta och det kom bara några enstaka stänk under hela dagen.

Känslan att se himlen genom taket är fantastisk. Det har tagit lång tid, mer än 3 år, men nu är det slutligen på gång.

Taket är lite skitigt, men underlaget är i bra skick – skönt. Läs mer

Aurora Nanoleaf

Husdagboken Jag såg något som jag nästan blev förälskad i. Sagt och gjort så beställde jag ett par Aurora Nanoleaf, eller egentligen 9 stycken. Mina försöka att fånga dem på video gick verkligen inte så bra – en iPhone klarar inte alls av att återge det på ett riktigt sätt.

Vill du bli lika hänförd som jag blev så rekommenderas deras Instagram eller ett besök hos mig.

Köksavlopp i källargolvet – del 1

Byggbloggen I ett tidigare inlägg skrev jag om hur avloppet drogs ner i källarväggen. Nu var det dags för att låta röret gå vidare i golvet.

Jag började först med att borra hål i golvet längs den sträcka där jag skulle bila upp. En nackdel med en billigare maskin som denna är att den inte har något skydd för när borret fastnar. Blåmärket på mitt ben satt i en tid 😉

Ett litet hål…

 

Klart! Läs mer

Takfönster – hålet är för litet

Byggbloggen Redan för 3 år sedan såg jag hur vardagsrummet skulle bli magiskt med takfönster. Tyvärr hade vi varken råd eller bygglov när vi gjorde om taket, så vi byggde två stora ”lådor” där takfönstren skulle sitta.

Stackars Mats på Takfönsterspecialisten var och tittade på takfönster första gången 2015, därefter 2016 och slutligen ringde jag honom i somras. Han lät lite luttrad men jag fick honom på gott humör med bygglov och en godkänd offert på jobbet. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑