Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad oktober 2017

Google home flyttar hem

Husdagboken Alexa har ju bott hos mig ganska länge nu men det är lite småsaker som inte känns så bra med den. Till exempel att Amazon fortfarande envisas med att inte tillåta mig att välja Sverige, att den inte fungerar i flera rum om den råkar höra samma kommande två gånget och lite annat smått och gott.

När Google släppte sin nya Google Home Mini för någon vecka sedan beställde jag därför några stycken för att kunna testa. Läs mer

Google bjuder på surrealistisk supportupplevelse

Husdagboken Vilken surrealistisk upplevelse. Har precis chattat med Googles support – hade en fråga om mina nya Google Home enheter.

Chattade i över 20 minuter, de beklagade att just den funktionen jag sökte inte fungerar i Sverige eftersom det inte är ett land som de egentligen stödjer, men hintade väl om att det går att lösa om man letar lite på nätet. Lovade att återkoppla till mig så fort det fanns en uppdatering kring min frågeställning. Läs mer

Äppelpaj?

Husdagboken Nej, jag frågade om ni tar Apple Pay. En yngre version av mig själv hade skämts över att jag gillar Apples prylar så mycket som jag faktiskt gör. Det ska erkännas, det gör lite ont i hjärtat ibland men när Apple Pay släpptes i Sverige via Nordea och ST1 var det ju bara att skaffa ett ST1 kort för att testa.

Det var inte helt enkelt. Det första hindret var deras villkor

Det tog någon dag innan ST1 uppdaterat villkoren, en översättningsmiss enligt deras Facebookinlägg. Läs mer

Experiment med fönstersmygar

Husdagboken Alldeles för många idéer, alldeles för sent. Experimenterar lite med hur jag ska göra med fönstersmygarna till fönsterna i vardagsrummet. ”Tyvärr” har jag fastnat för en variant där man döljer mycket av fönsterkarmen, snyggt med krångligt!

Bye bye knäcksten

Husdagboken En kuslig nattbild på den sista pallen knäcksten. Lyckades sälja nästan all knäcksten, blev av med en del av det sista på denna pallen. Det allra sista som var kvar, mestadels udda bitar, åkte till NSR.

Grannarna är säkert lika glada som jag över att bli av med det 😉

Det känns lite vemodigt på ett sätt, så som jag slitit för att få hit både knäckstenen och sjöstenen – och nu är det borta.

Äppelmust

Husdagboken Det är numera en tradition. Det hoppas jag i vart fall. Även detta året fick jag låna Davids prylar för att göra äppelmust och även detta året blev det sjukt gott. Men först måste man samla ihop alla äpplen och som tur är finns det gott om äppelträd i Ödåkra på offentliga platser. Historiskt har det odlats stora mängder äpplen just här, mitt hus är byggt på en av de stora äppelodlingarna som fanns tidigare. Läs mer

Elastiskt trä?

Husdagboken Trä är ett häftigt material som man kan göra mycket skoj med. Denna gången var dock sågen inställd på 2 millimeter för kort sågdjup.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑