november 2017

Black friday: Nanoleaf

I fredags var det Black Friday och m.nu hade kampanj på Nanoleaf. Dessa små paneler är ganska coola men de är tyvärr dyra, så mitt habegär har begränsats av priset. Men nu när det ändå var så billigt kunde man ju lika gärna passa på…

Tanken är att utöka och sätta panelerna i källarkorridoren utanför sovrummet/toaletten.

Tog han något betalt för sågningen?

Smygarna till takfönstret blir av MDF skivor, problemet är att de skivorna är ganska stora. Men, vänta, man kan ju ta med sin batteridrivna såg till affären och dela dem på mitten…

Nej, han tog inget betalt, vi delade dem själva. 

Snart behöver jag inte fler fönster

… men innan dess är det nya fönster till sovrummet i källaren och sen återstår den norra ändan av huset. Denna gången är det Kronfönster som står för leveransen då Nordiska fönster som jag tidigare handlat av plötsligt inte längre kunde leverera dessa fönster.

Det är en liten utmaning eftersom de är så mycket bredare än de är höga, 136 cm x 85 cm, vilket gör att upphängningen måste klara tyngden när det är ett sidohängt fönster. Sidohängt är viktigt eftersom det ska kunna fungera som nödutgång om det skulle behövas.

Bygglov för nya fönster – check
Fönster beställda och hemma – check
Montering av fönster – ehh…

Äntligen: Valchromat – Men…

Hela den sydliga gaveln, alltså köksväggen, ska kläs in i svarta Valchromat skivor. Det är egentligen en typ av genomfärgad MDF men ska enligt dem själva vara mer fukttåligt och allmänt ett bättre val än vanlig MDF.

Beställde egentligen skivorna redan i somras men det har varit diverse strul, de glömdes kvar hos leverantören och allmänt strul. Eftersom min bror var sjukskriven gick dessutom tidsplanen åt helvete så skivorna har inte direkt behövts.

Men så äntligen var det dags att hämta dem. Förtjusningen byttes till viss irritation när vi tittade på skivorna, i princip samtliga hade olika typer av skador. Det var knäckta hörn och kanter, skiktningar, djupa repor i skivmaterialet, tejp (på ett ömtåligt material?) och allmänt mycket skador.

Bygghandlaren har försökt göra sitt bästa och förhoppningsvis blir det okej i slutändan.

Kan ju berätta, om någon inte trodde det, att en 3.60 meter lång skiva väger en del.