december 2017

Byggritning – viktigt att ha

När man bygger gäller det att tänka efter och göra tydliga ritningar. Låt mig bjuda på en av alla ritningar som vi kommit på under allt kaffe som har druckits.

Någon som kan gissa vad det är för något?

Nu ryker mustachen

Ny ryker mustaschen – vi var flera som gick och längtade efter julledigheten lite extra mycket på kontoret, eftersom det skulle innebära att vi äntligen kunde raka oss igen! Bort bort, och aldrig åter.

Dammsuga… suck

Det känns som jag har dammsugit det här spårade spångolvet minst några tusen gånger. Men nu börjar jag se slutet på denna fasen av vardagsrum/kök. Hoppas att jag är klar med allting som behövs för att kunna börja måla efter den kommande helgen.

Sen återstår allting annat… golvvärme, bambugolvet, bygga kök etc etc.

Takfönster – smygar och isolering

En tillfällig bit marsonit håller isoleringen på plats under tiden vi fixar till smygarna till takfönstren. Röret i bild är installerat under tiden vi byggde om taket och behöver givetvis flyttas.

 

På andra sidan håller plast isoleringen på plats. Det är bara tills den slutliga isoleringen är på plats, därefter ska det upp ångspärr, ingen plast i väggen.

 

Tomslang för matning till fönstret, kommer att gå bort till en dosa som sitter inne i smygen på ena gavelväggen.

 

Dosan behöver modifieras för att passa ordentligt.

 

På nedre sidan sitter den ursprungliga skivan kvar, men även den kommer snart att ryka. Eftersom det blir ganska ordentliga vinklar för smygen måste jag skära bort lite av plastramen till fönstret.