Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad december 2017

Ingen julgran ska tvinga mig att gå längre!

Husdagboken Snabb shopping på nyårsafton. Ingen julgran ska tvinga mig att gå längre än nödvändigt!

Byggritning – viktigt att ha

Byggbloggen När man bygger gäller det att tänka efter och göra tydliga ritningar. Låt mig bjuda på en av alla ritningar som vi kommit på under allt kaffe som har druckits.

Någon som kan gissa vad det är för något?

Takfönster – smyger sig sakta framåt

Byggbloggen Kort statusuppdatering. Alla yttersidor är klara, nu återstår bara mitten. Efter denna bilen är tagit justerade vi så att eldosan inte längre sticker utanför smygen.

Nu ryker mustachen

Husdagboken Ny ryker mustaschen – vi var flera som gick och längtade efter julledigheten lite extra mycket på kontoret, eftersom det skulle innebära att vi äntligen kunde raka oss igen! Bort bort, och aldrig åter.

Årets första snö!

Husdagboken Kan man ena kalla detta snö?

Dammsuga… suck

Husdagboken Det känns som jag har dammsugit det här spårade spångolvet minst några tusen gånger. Men nu börjar jag se slutet på denna fasen av vardagsrum/kök. Hoppas att jag är klar med allting som behövs för att kunna börja måla efter den kommande helgen.

Sen återstår allting annat… golvvärme, bambugolvet, bygga kök etc etc.

Takfönster – isolering

Byggbloggen Nya reglar på plats för att fästa smygen och isoleringsskivor för att hålla mig varm. Det bästa av två världar.

Takfönster – smygar och isolering

Diverse En tillfällig bit marsonit håller isoleringen på plats under tiden vi fixar till smygarna till takfönstren. Röret i bild är installerat under tiden vi byggde om taket och behöver givetvis flyttas.

 

På andra sidan håller plast isoleringen på plats. Det är bara tills den slutliga isoleringen är på plats, därefter ska det upp ångspärr, ingen plast i väggen.

 

Tomslang för matning till fönstret, kommer att gå bort till en dosa som sitter inne i smygen på ena gavelväggen. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑