februari 2018

Kattbarriär

Det händer mycket när man har en katt i huset. Snart är det dags för målning i vardagsrummet och det känns som en dålig kombination med en nyfiken katt. En ytterst enkel kattbarriär sattes ihop och upp i källartrappan.

För att vara riktigt säker på att han inte kan hoppa/klättra ut har vi satt upp ett sidoskydd så det blir helt stängt.

Tassavtryck

Mellander är en nyfiken katt och rör sig hemvant i huset trots att han inte bott här så länge. Fast idag blev det inte så kul när han hoppade rakt upp på en gipsskiva med kakelfix och satte fina tassavtryck.

Ett snabbt infångande och en tasstvätt som inte blev bättre av att han välte en rostfri bringare som ramlade i golvet med skrammel som följd. Två nya rivsår och en förtvivlad katt blev resultatet, men han verkar glömma snabbt. En kort stund senare hoppar han upp på bordet och spinner som bara en katt kan.

Väggar i vardagsrummet – gör om – gör rätt

I ett tidigare inlägg skrev jag lite om mina tankar att dölja fönsterkarmen och bygga in hela härligheten så att man bara ser glasytan. Idén kom  ju lite sent och målaren uppskattade inte mina fina träpåbyggnader runt fönstren. För att vara på det säkra valde jag att göra om och sätta gips hela vägen fram till ”hålet”.

Dock, eftersom delar av väggen består av gipsskivor som är limmade mot betongväggen, var det svårt att byta ut gipset utan vi satta upp nytt utanpå det befintliga.

För att limma upp gipsskivorna använder jag även denna gång kakelfix.

 

Tråkigt nog innebär det att jag återigen fixar till lådan för teknikutrymmet på denna väggen… Men nu är det klart!

Twist (and shout?)

Kick-ass stor hålsåg – det senaste inköpet i verktygsväg för att installera mina eluttag vid köksön. Har efter tips på Byggahus hittar Bachmann och deras uttag Twist som är riktigt smarta. Dagens uppdrag var att montera två av dessa uttagen i väggen bredvid köksön, jag kommer längre fram även att montera sådana i gaveln på köksön.

Hålet är stort och går halvvägs igenom regeln som sitter i väggen. Just denna har dock ingen egentligen syfte, så det gör ingenting att den blir lite försvagad. Till höger hålet för att dra ut sladden, via en slang ut inne i köksön.

 

Monterat och klart på väggen – i stängt utförande.

 

När man vrider på det framträder två eluttag.

 

Sett uppifrån, ner i väggen ser det ut såhär. Uttaget är drygt 40 mm djupt och hela 115 mm i diameter.

Mellander flyttar in

Så har jag blivit med katt i huset igen, drygt ett år efter det att Kiba gick vidare till nya jaktmarker. Mellander flyttar in och ska bo här några veckor medans hans husse reser i världen. Mysfaktorn ökade direkt!