Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad april 2018

Börja bygga köksö

Byggbloggen Trots motgången med täckskivan fortsatte byggandet av köksön. Precis som i alla matlagningsprogram hade jag fuskat och förberett skåpen, så det gick relativt snabbt att ställa dem på plats.

 

Med lådor i får man en bra uppfattning av hur stort det kommer att bli.

Svartjobb – täcksida till köket

Byggbloggen Ett halvår efter det att vi kämpade med att bära in Valchromat skivorna, de största är riktigt, riktigt tunga, var det dags att såga den första som ska bli täcksida i köket. Två bord på gräsmatten och ett par ordentliga plank fick utgöra arbetsytan.

Rörigt

Byggbloggen Mycket av jobbet som man gör är sånt som aldrig kommer att synas, som till exempel att installera rör till centraldammsugaren. Rören smyger sig fram under golv och inte minst under köksön. Självklart ska det väl finnas centraldammsugare på uterummet och en liten ”smul-sugare” i själva köksön.

Klippa häck med motorsåg?

Husdagboken Häcken mot grannen har fått växa till sig och inte riktigt fått någon kärlek de senaste åren, så den var ganska risig och vildvuxen. Tuff kärlek verkar vara det bästa och vi bestämde oss för att kapa ner den ordentligt på höjden. Men tjockleken på grenarna var inte nådiga…

Bästa metoden blev helt enkelt att ta fram motorsågen och köra. Brutalt men effektivt, och häcken den återhämtade sig på några veckor.

Bygga köksskåp igen

Byggbloggen Efter att målaren kompletterat jobbet är det dags att börja bygga köksskåp igen. Med den sista flytten när vardagsrummet fick tömmas för att målas om blir det 5 gånger jag flyttat runt det i huset sedan det köptes för några år sedan.

Mellander inspekterar arbetsbordet inför byggstart. Kvik är inte riktigt lika pedagogiska som andra stora möbeltillverkare, så man får plocka ihop delar från olika håll. Än så länge har det i det stora gått helt okej, men det verkar som att jag saknar några detaljer. Läs mer

Även proffs gör om och gör rätt

Byggbloggen Målningen avslutades för ett tag sedan men jag var inte nöjd med resultatet. Målaren plockade in extrahjälp som slutförde projektet och det stressades nog igenom till viss del. Alla kan göra fel och skillnaden mellan en bra och en dålig hantverkare är hur de hanterar det när det blivit fel.

I detta fallet enades vi om att de skulle göra om delar av jobbet – denna gången blev det toppen och jag är mycket nöjd med resultatet. Läs mer

Kallt, kallare och kallast

Husdagboken Den nya kylen och frysen är på plats i köket. Den är rejält tilltagen, intressant nog är volymen lika stor i denna som i de 2×60 som jag egentligen tänkte köpa från början. Dessutom är denna mycket, mycket snyggare!

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑