Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad maj 2018

Vad gör man en onsdagskväll?

Husdagboken

Fotboll??

Husdagboken Det blev lite fotboll… det var faktiskt första gången jag såg HIF… eller någon match överhuvudtaget live. Gillar reklamen på LED-perimetern i vart fall 🙂

Förstärkning av bänkskivan

Byggbloggen  

Längs gaveln i köket framför fönstret har jag placerat låga köksskåp. De är något mindre djupa än de vanliga skåpen och ger en skön känsla av att vara lite smäckrare, precis den upplevelsen jag hoppades på. Det var dock dags att göra i ordning bänkskivan och tanken var att använda Valchromaten även här, i dubbla lager.

För att spara lite pengar, och dessutom utnyttja allt material, sitta vi helt enkelt dit den delen som vi sågade av längst fram, så att vi åstadkom känslan av tjockare skiva. Läs mer

Bänkskiva

Byggbloggen Många turer kring bänkskivan till köksön. Är inget jättefan av granit och när jag fick en uppskattad prisuppgift var jag glad att det inte var mitt förstaval.

Redan när köket köptes för snart 4 år sedan såg jag en skiva på Marbodals utställningskök som jag direkt gillade. Den hette Grå Linne och är en laminatskiva som var relativt prisvärd.

Några utsvävningar senare, där jag tittade på bland annat:

Corian – dyrt och på vissa sätt ömtåligt, häftigt om man belyser det från baksidan. Läs mer

Kort uppdatering: kök

Byggbloggen Det går framåt med köket och nu är (nästan) alla skåpen på gaveln på plats, även de som sitter under fönstret och skåpen till köksön är mer eller mindre på plats.

Täcksidan ägnade vi mycket tid åt, eller egentligen framförallt min bror Olle. Mitt tålamod är inte tillräckligt stort, men vi tvättade, slipade och putsade i timmar och därefter använde vi en annan typ av olja. Riktigt läckert men den verkar vara lite känsligare än jag hade hoppats på.

Andra skörden

Husdagboken Det är ett hårt liv, men någon måste ju. Andra skörden på min sparris och det är helt ljuvligt. Det är livskvalitet att kunna gå ut i trädgården och skära sparris, snabbt laga och äta.

Enkelt och underbart. Synd bara att det tar sån tid att odla sparris, detta är mitt första år som jag kan skörda på riktigt.

Guldkorn i vardagen

Husdagboken Ibland behöver man stanna upp och njuta av guldkornen i vardagen. Var hos frisören och hade lite tid över innan nästa möte och hittade detta undergömda guldkorn. Ibland är det härligt att jobba lite 😉

På resande fot

Husdagboken Jobbet tog mig till vårt Stockholmskontor där jag hade lite möten och passade på att njuta av en helt underbar syn av Kungsträdgården. Det är så vackert att man nästan inte tror det!

Varde ljus

Husdagboken Det börjar bli dags att titta på inredningsdetaljer och här är Vita Eos fjärderlampa provhängd i köket. Den ska få sällskap av ytterligare en och hänga över köksbordet, men det var här det fanns el…

Även om det inte syns så bra på bilden är det ett magiskt vackert ljus. Det känns också helt magiskt att äntligen börja med detaljer som inredning, tidigare har det mest varit ”gröver” saker att tänka på.

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑