juli 2018

Andra semesterveckan…

Den andra semesterveckan tillbringades i Danmark på ett burn som heter Borderland. Det är, oerhört förenklat, en festival som deltagarna själva skapar och som bygger på samma principer som Burning Man.

2500 personer träffades och en vecka senare var jag på väg hem med så mycket upplevelser i bagaget att jag inte kan beskriva. Tror på mänskligheten delvis återställd, och möjligen, bara möjligen, har jag varit med och startat en UFO-sekt. 😀

Första semesterveckan…

Första semesterveckan närmar sig slutet och det bjöds på 90-tals fest i Helsingborg. All musik är verkligen inte bra från det årtiondet, men all livemusik är bra!

Vi var några stycken 😀

Fönsterbyte i sovrummet

Redan när jag byggde sovrummet bestämde jag att sätta in större fönster i gaveln och förberedde för detta i den inre uppreglade väggen. Samtidigt visste jag att det var något år bort, så jag gipsade för den ytan där det skulle bli fönster, men ännu inte var. Dags att såga bort det.

Lägg märke till plasten på insidan, så att jag ska kunna lägga mig och sova utan att ha grus överallt i sängen. Fungerande faktiskt över förväntan, och eftersom det är öppet mellan fönstren på insidan i den reglade väggen täcket jag både fönstren på insidan.

 

Det blev ingen bild på det men jag sågade genom väggen med vinkelslip och stenskiva. Tyvärr var snittet bara 1/3 av hålstensblocken, så resten av vägen fick jag ta med mejsel.

 

Hålet är klart från utsidan, allt damm har samlats i nederkanten.

 

Brorsan slipade botten där fönstret ska stå, vilket damm-moln som steg upp över Ödåkra. Tur inga grannar hade tvätt på tork ute just då 😀

 

Fönstret är på plats, vi fäster det dels genom att skriva rakt igenom karmen och dels med de medföljande ”stag” som man fäster i väggen innanför fönstret….

 

… och sen avslutar vi med fogskum för att få det att sitta stabilt och bli tätt. Nu återstår bara ett likadant fönster till.

Det var lite pilligt att få till fönstret, och faktiskt lite svårt att hitta en leverantör som kunde sälja det till mig. Eftersom jag vill kunna använda fönstret som utrymningsväg behövde jag att det öppnas inåt, och det har lite ”fel” proportioner för att vara ett inåtgående fönster, 138×85, alltså mycket bredare än högt.

Kronfönster var en av få som kunde ge mig vad jag ville och dessutom kändes priset mer än överkomligt, 6000 spänn för två fönster med laminerade säkerhetsrutor.

För er som har följt har ni kanske sett att det tog lite tid innan de monterades, fönstren beställdes redan förra sommaren och drogs med lite leveransförseningar, så de har stått i förrådet sedan hösten. Den som väntar på något gott etc :D

Transportskadad bänkskiva

Så kom delar av bänkskivorna till köket. Totalt sett är det 4 delar och 3 av dem kom idag, de som består av laminat. Tyvärr var det en rejäl transportskada på den största skivan, men butiken reklamerade direkt och en ny är på väg. Tyvärr tar det lite extra tid med tanke på semester etc.

Det känns som att det händer ganska ofta att det är transportskador som detta, och man kan ju fundera på varför de inte emballerar dem bättre.

Spontanrivning

Det råkade bli lite spontanrivning i det gamla köket. Inte så att det nya är klart men skåpen används inte längre och det var dags att riva ut lite mer av det.

 

Bilden talar för sig själv.

 

Tyvärr var det ganska mycket skador i det gamla golvet, inte minst av att man spikat fast masonit ovanpå det, så det åkte ut efter bilden togs.

Det var bättre förr

Känslan när man inser att sitt nästan 60 år gamla kök, som enligt Skatteverket klassas som ”Mycket enkelt kök” faktiskt ur en aspekt är coolare än mitt nyköpta. Dold upphängning av hyllorna!

Det är inte ofta det händer, men detta var faktiskt bättre än vad det är idag.

Brockan lever – dags att blanda betong

Äntligen fick jag använda min brocka! Den ingick när jag köpte huset och jag var inte ens säker på att den faktiskt fungerade, men visst gjorde den det. Dags att blanda betong till golvet i garaget efter att avloppet kommit på plats.