september 2018

Olika material möts

Med vatten och avlopp inkopplat är det ju praktiskt om diskhon sitter fast, så det var bara att förbereda för att fästa och dra på lite ”klet” mellan laminatskivan och den rostfria delen av bänken.

Regnar det?

Mina takfönster har en regnsensor som gör att de stängs med automatik om det börjar regna. Men, man har inte riktigt tänkt på det här med hagel, då tar det en stund innan sensors reagerar och när fönstret väl stängs tar det en stund.

Det hann faktiskt komma in en del hagel innan fönstret hade stängt sig. Det kan nog vara en idé att ha lite koll på vädret och inte till 100% lita på tekniken. I videon ser det ändå ut att gå ganska fort, men det hade haglat en bra stund innan jag började filma.

Oväntad fest med Spotify connect

Relativt ofta är det smart med teknik men det här med Spotify connect kan ibland få oväntade följder.

https://vimeo.com/301439496

 

Har hänt flera gånger att jag råkat starta Spotify genom ett snabbt tryck på Play-knappen på datorn, och har jag då lyssnar på musik via förstärkaren drar den igång där – märker jag det inte så stänger jag ju inte heller av musiken och den är på tills jag kommer hem. 😀

Vatten!

Några dagar senare fick jag faktiskt kranen inkopplad (ja, även avloppet). Kokande vatten i köket, något av det mest galna jag sett hittills.

Det är oerhört trångt i bänkskåpet och som det är inkopplat just nu går det inte att använda sopsorteringen. Ett nytt försök att få plats med allting ska göras inom kort.

Ibland ser det bättre ut än vad det är i verkligheten…

 

Kranen är monterad men i verkligheten är det enda som hänt att den är fastsatt i själva hon, inte inkopplad alltså… Inte heller fastsatt eller något avlopp, så mycket återstår.

 

Hällen är på plats, men gasen är inte inkopplad, så stekpannan står bara där som ”förvaring”.

 

… istället använder jag denna finfina gamla portabla kokplatta för att få en känsla av att stå i det nya köket och laga mat.

Men känslan av denna dagen var bra – tills man tänkte efter lite 😀

Golvvärme på gång

Ännu ett stort framsteg – dags att koppla in golvvärmen till själva värmesystemet och äntligen få varmt på ovanvåningen inför vintern. Här ovan själva matningen som går från fördelarskåpet ner i källaren.

 

En väldigt liten ändring jämfört med tidigare, men de två slangarna till vänster är skillnaden mellan succé eller kall ovanvåning. Även om jag inte har någon styrning inkopplad ännu utan bara ”fulkör” värmen så är det helt magiskt att komma hem och känna att det är varmt i rummet. Mysigt till 100% – speciellt efter 2 vintrar utan ordentlig värme på entréplan.