Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad oktober 2018

Trappräcke

Byggbloggen Trappan ner i källaren har länge varit ett sorgebarn och det är dags att få trappräcket på plats. Som överliggare kommer det att vara en bit ekträ, som behöver sågas till.

 

Längst in mot väggen behövde vi göra ett urtag och sågen är det enklaste sättet. Tråkig effekt när man kapar med begränsning i djup, men lätt löst genom att lägga en brädbit på insidan om det som ska sågas. Läs mer

Projekt trappräcke

Byggbloggen Mitt projekt med trappräcket fortsätter. Det är en ”tillfällig” lösning som kommer att leva några år och jag var därför inte sugen på att lägga några stora pengar på det. Glasräcke, som det är tänkt ska sitta där på sikt, kostar nånstans 15 – 20 tusen ungefär och det är lite mycket för något som bara ska användas något år.

Massa hål blir det som ska borras. Läs mer

There’s an app for that!

Husdagboken Det tog mig ganska lång tid att hitta vilka ugnar jag skulle ha och när jag väl hittade dem blev det som en ren bonus ugnar med appstöd. Vem tusan behöver en app till sin ugn? Erkännas ska att nu när jag haft ugnarna någon månad har jag startat ugnen från soffan en (1) gång. Lätt värt det… not.

En massa kartonger blir det

Husdagboken En massa kartonger blir det …

Lite mera matlagning

Husdagboken Drygt 10 timmar senare… efter att inte haft något riktigt kök på över 3 år är det magiskt att äntligen kunna laga mat på riktigt igen!

 

 

Mer matlagning, jag tycker fortfarande att det är en jäkla känsla i att laga mat på eld. Än så länge har jag inte bränt bort något hår från händerna men det är antagligen bara en tidsfråga dock! Denna gången är det en hjort som min chef har skjutit som ligger i pannan.

Jag har sett den här filmen

Husdagboken Först gick Trafikverket ut och sa ”Stanna hemma om det är möjligt” för nu stänger vi E6an. Sen gick Skånetrafiken ut och sa ”Stanna hemma, tågen till Malmö kaosar”. Samma dag är världen höljd i dimma.

Jag har sett alldeles för många filmer för att inte förstå vad som händer, men vi låtsas som ingenting och fortsätter våra liv. Jag såg inga döda kor bredvid vägen, så det är nog ingen fara…

Belysningslösningar

Husdagboken Alla hus behöver belysning och vad kan väl vara viktigare än partybelysning?

 

Vadå, har inte alla en dunk med rökvätska ståendes på toaletten?

 

 

Säsongens smak

Husdagboken Höst innebär äpplen och äpplen innebär äppelmust! På min tomt finns det inga träd men hela Ödåkra är fyllt av äppelträd. Det lilla gänget växer sakta mellan åren och nu har brorsan och jag börjat få in rutinen på hur det hela fungerar.

 

 

Alla äpplen behöver tvättas och sånt som är ruttet eller maskbo ska skäras bort, annars behöver man inte göra något med dem direkt. Läs mer

Varmt, varmare, varmast

  Några dagar senare fick jag faktiskt kranen inkopplad (ja, även avloppet). Kokande vatten i köket, något av det mest galna jag sett hittills 😀 Det är oerhört trångt i bänkskåpet och som det är inkopplat just nu går det inte att använda sopsorteringen. Ett nytt försök att få plats med allting ska göras inom kort.    

Ivrig på att riva

Byggbloggen Var lite rastlös och med det nya köket äntligen på gång började jag riva det gamla. En fantastiskt grym känsla att ge sig på det och riva, så bra att jag missade att ta före-bilder.

 

 

En kort stund senare var det inte så mycket kvar.

Will it blend?

  Det händer mycket spännande i köket, samma dag som jag fick min häll installerad kom även min nya Blendtec mixer. Hittade ett sjukt bra pris på nätet och slog till.

.. och nu: Eld.

Byggbloggen Sista steget när det gällde gashällen var att justera munstyckena till gasol som jag har. Efter att ha läst instruktionerna ringde jag Siemens och bokade en tekniker för fastpris 950 spänn. Ett mycket bra val eftersom det tog nästan 2.5 timme och var ganska pilligt.

Det är inte så avancerat när man tittar på insidan. Munstyckena till den stora wok-brännaren måste justeras inuti hällen och likaså ska man vrida lite på en skruv vid manövervredet. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑