Den långa berättelsen om hur man renoverar ett hus

Månad november 2018

Bollhoppsan

Diverse Ett problem som snabbt uppkom var att det kom in bollar under madrasserna. Första försöket var att sätta upp lite lådor och skivor i bollhavet för att dela av och ösa över alla bollarna till andra sidan, för att kunna ”tajta till” madrasserna.

Ett eget bollhav

Husdagboken Det var äntligen dags att fylla bollhavet och Fredrik och jag ägnade en stund åt att experimentera med hur vi fick till den snyggaste slomo effekten när vi kastade i bollarna.

 

 

Ganska grymt med ett eget bollhav hemma, väl prövar av ung såväl som gammal, och alla har ett lika stort leende på läpparna när de hoppar i.

 

En lärdom är att påsarna som 15.000 bollar ligger i fyller en hel låda avsedd för 1.000 bollar.

Madrasserat

Husdagboken Ett hårt betonggolv är ju inte så kul så jag la madrasser på golvet för att skapa lite trevligare känsla inne i bollhavet.

 

Väggarna och trappstegen har blivit klädda, ännu en gång var det Jysk som levererade, ett riktigt billigt tyg.

Kunglig glans

Husdagboken Tapetseringen av ”fondväggen” ovanför bollhavet är klar, dock inte världens bästa bild.

Att ta sig i och ur

Husdagboken Bygget blir ganska högt, inne i bollhavet är det 110 cm upp till ovankant och på utsidan något mindre, eftersom jag ska bygga på golvet så det blir jämnhögt med det i vardagsrummet. För att slippa bygga en trappa som tar en massa plats har vi byggt in ”trappsteg” direkt i väggen.

 

 

Jo, det hade gått att optimera mera, men vi testade lite olika varianter 

Sakta framåt med kreativa rummet

Husdagboken Ok, det ser kanske inte ut som att det har hänt så mycket. Men mycket har fixats lite mer permanent än på föregående bild. Kreativa rummet är verkligen ett ”rolighetsprojekt” när Fredrik och jag ses på kvällen, bygger lite, lagar mat och kollar Handmaids tale. Inte dumt alls!

Experimentell belysning

Husdagboken Min takbelysning är fortfarande något experimentell, men LED-stripen som jag använder verkar glappa lite. Ibland händer det att den delen som är längst bort får en helt annan färg eller inte går att släcka, och det är alltid på exakt samma ställe.

Men färgerna är grymma!

En hälsning till framtiden

Husdagboken Självklart måste man lämna en hälsning till framtiden.

En försmak av bollar

Husdagboken Om någon har funderat över hur 4000 bollhavsbollar ser ut, så är det såhär. I första beställningen är det totalt 15.000 bollar men Postnord är inte alltid så lätta att ha att göra med när det gäller leveranser…

Dags för inköp

Byggbloggen Viktiga inköp till kreativa rummet – jag är tydligen inte den första kunden som köper billiga madrasser från Jysk i större mängd för att ha till diverse projekt. I mitt fall hoppas jag att 5 madrasser kommer att räcka.

Upphittat

Husdagboken Upphittat i trädgården – en styck plastboll. Vart tusan kommer den ifrån?

Kreativa rummet

Byggbloggen Plötsligt stod jag med ett rum mer eller mindre oanvänt och tänkte att det skulle bli kombinerat lekrum, kontor och gästrum. Gästsängen kommer antagligen inte att användas så mycket, jag har ju även 2 stora bäddsoffor i vardagsrummet och 1 soffa förutom min säng, så det finns gott om sovplatser.

Tanken var att enkelt kunna stuva undan sängen när den inte behövs, ställa den andra sängen in mot väggen, den får man lyfta med handkraft men den är relativt lätt så det är inget problem. Läs mer

© 2020 Fiskalsgatan — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑