december 2018

Golv och vägg i kreativa rummet

Kreativa rummet är extremt mycket ett experiment och inte ett permanent rum. Bland annat kommer en av innerväggarna att rivas och flyttas och ett nytt fönster ska tas upp i fasaden på några års sikt – om jag får bygglov. Men golv måste jag ju ha så några kvällar ägnades åt att lägga ett snabbt och temporärt golv i rummet.

 

Till skillnad från vardagsrummet ligger reglarna på betongbjälklaget flytande och golvspånet är inte limmat, så att man lätt ska kunna lyfta upp det när det är dags. Det innebär också att jag avvaktar med att installera golvvärme i denna delen av huset.

 

Ida hjälper till att lägga matta i rummet. Jag hade en stor Ådum matta från IKEA och kom på den briljanta idén att lägga den i mitten av rummet och sen komplettera med en bård kring denna.

 

Vad gör man med väggar i ett rum där man vet att det kommer att rivas ut inom något år, och där det är blandade material, hål och annat ”mög”? Hittade ett billigt laminatgolv på Hornbach som jag har skjutit fast med spikpistol på väggarna.

 

Golvet blev bättre än jag ens förväntat mig, jag behöver köpa lite mer matta men det blev riktigt läckert med bården.

 

Den slutliga väggen kommer att byggas ut lite för att skjutdörrskarmen ska få plats, så skåpet är placerat för detta. Löste detta genom att sätta upp en ram av trä kring luckan, funktionellt och bidrar lite känslan ;)🙂

 

Mina Nanoleafs är lite temporärt uppsatt på väggen med tejp.

Snart ett trappräcke

Projekt trappräcke närmar sig slutet, efter att under långa perioder bara haft ett djupt hål ner i källaren (inkl under min första fest*) har det under några månader stått enbart metallstavar rakt upp. Nu har överliggaren kommit på plats och även om den inte är slipad och oljad ännu sitter räcker ihop.

För de som inte följt med långt tillbaks är detta något av en MVP (Minimum viable product) i väntan på att jag ska bestämma mig vad jag ska göra här i framtiden.

Räcket består av stänger som är rejält förankrade i bjälklaget och sen överliggaren som stabiliserar dessa. Det är fortfarande lite ”svajjigt” men det håller ihop och klarar rejält med belastning. Det saknas dessutom en vinkel längst bort så det kommer att bli ännu lite stabilare.

Budget: Kring tusenlappen, vilket känns helt okej.
Tidsåtgång: Hehe… projekttid ungefär ett halvår, effektiv tid 8h.

* Uppmaningen ramla inte ner har fungerat utmärkt!

Dags att julpynta

Många ställer en gran i trädgården eller hänger upp belysningen i något träd eller buske som redan står där. Jag lever efter filosofin att man tar vad man har, och så även med årets julpynt i trädgården!

Veck på bubblorna

Beställde affischer från Redbubble och åkte direkt upp till Hornbach när de kom, för att lämna in till inramning. Gissa min besvikelse när jag packade upp dem i butiken och ser att båda är skadade med stora veck tvärs över affischerna.

Som väntat var Redbubble snabba med att åtgärda och skickade nya direkt, denna gång med spårningsbart paket. Det innebär också att det fastnade i julkaoset och nu har det stått som ”Beräknad leverans idag” några dagar…

Tips: Hornbach är väldigt duktiga på inramning och har generellt sett riktigt bra pris på det. Verkar vara lite okänt här i Sverige men de är tydligen jättestora på det i Tyskland.