Det är numera en tradition. Det hoppas jag i vart fall. Även detta året fick jag låna Davids prylar för att göra äppelmust och även detta året blev det sjukt gott. Men först måste man samla ihop alla äpplen och som tur är finns det gott om äppelträd i Ödåkra på offentliga platser. Historiskt har det odlats stora mängder äpplen just här, mitt hus är byggt på en av de stora äppelodlingarna som fanns tidigare.

 

Detta är vad vi fick ihop, sen hade grannarna med sig några backar med egna äpplen.

 

Min bror i högsta hugg vid vår lilla anläggning. Det som tar absolut mest tid är att sortera, tvätta och skära bort dåliga bitar.

Flera, flera timmar senare tappade vi upp allting på flaskor. Man får ta vad man har, vi fick ihop lite mer must än vi räknat med så det blev att improvisera på slutet.

 

Jag lärde mig den hårda vägen att knivbladen i fruktkrossen är vassa. Det ser värre ut än vad det är!

 

I princip hela soptunnan för trädgårdsavfall blev full med rester. Det stämmer att det går bra att slänga äpplen här, men detta är nog lite tveksamt. Framförallt blev tunnan sjukt tung. En trevlig lapp med en ursäkt och tunnan tömdes som vanligt. Det tackar vi för!

Kul var att grannen på andra sidan häcken kom och hjälpte till. Trevligt att umgås lite med sina grannar – nästa år kör vi igen!