Nej, jag frågade om ni tar Apple Pay. En yngre version av mig själv hade skämts över att jag gillar Apples prylar så mycket som jag faktiskt gör. Det ska erkännas, det gör lite ont i hjärtat ibland men när Apple Pay släpptes i Sverige via Nordea och ST1 var det ju bara att skaffa ett ST1 kort för att testa.

Det var inte helt enkelt. Det första hindret var deras villkor

Det tog någon dag innan ST1 uppdaterat villkoren, en översättningsmiss enligt deras Facebookinlägg. Det var lite meckigt att gå igenom processen och ansöka, men med det väl var på plats var det bara att testa. Trodde jag. Ingen större framgång med att hitta butiker som tog Apple Pay. Första lyckade försöket var på Telegrafen vilket väckte uppmärksamhet hos personalen. Pressbyrån, fler lunchställen men jag har inte fått det att fungera på Ica eller Willys.

När sedan fakturan kom var nästa lustighet framme.

Alla användare fick fakturanummer #2. Det känns verkligen som ett seriöst företag som har koll på läget. Speciellt som de körde en phishing attack på sig själva och i mailutskicket tillsammans med fakturan skrev ut en felaktig webbadress…

Det är inte utan att man undrar hur Apple valde samarbetspartners.