Sovrummet i källaren har använt i flera år men nu var det dags att ta tag i det sista och måla och lägga golvplattorna. Det är ju ganska tydligt att man väldigt enkelt blir bekväm med vad man har och helt enkelt låter det vara som det är, istället för att avsluta projekten till 100%. Första steget var att såga till gipset som satt runt fönstren och sätta upp fiberduk på väggarna.

Grundmålat och första strykningen av den nya väggfärgen. För mig är det ett stort steg att frångå att ha vita väggar överallt, men vilken grym färg det är! Ibland ser den grön ut, ibland blå och vissa tillfällen nästan grå.

Lyfter försiktigt bort de golvplattorna som redan låg på golvet.

 

 

 

Plattorna är väldigt praktiska, även om de är limmade går det att ta bort dem, perfekt om man spiller eller så. Först häller man helt enkelt ut limmet på golvet…

… och sen drar man ut det lite sådär jämnt. Låt det torka under en stund tills det blir genomskinligt och sen är det bara att placera ut plattorna. Limmet blir lite som det på post-it lappar fast lite mer hållbart.

Yay, golvet är på plats!

Här ser man verkligen hur nyansen på väggarna blir olika, även om kameran antagligen gör till också.

Lite växter och ett bord i hörnet, nu är det nästan klart. Skönt med ett projekt som innebär att det nästan avslutas, det återstår fortfarande golvlister och att klä in fönstren, men för en relativt liten peng kom rummet mycket längre, och nu känns det faktiskt riktigt hemtrevligt.

Lägg märke till ljuseffekten som det blir i taket av ljuset som reflekteras i bordet, en effekt som jag inte tänkte på när jag köpte borden, men som blir väldigt trevlig.