Vi har ju börjat, och delvis börjat om, i källaren. Tanken är att lägga samma typ av bambugolv som vi redan har på ovanvåningen i flera av rummen. Råkade ha en sån oerhörd tur att jag såg att leverantören sålde ut 93 kvadrat till halva priset, och även om det var precis lite över antalet kvadrat vi behöver slog vi till och beställde hem det.

Passade även på att beställa några skivor av bambu.

Jag bad dem att avvakta med leveransen till i maj, och fick först svaret att eftersom det var en utförsäljning hade de inte möjlighet att göra det, men efter lite mailande fram och tillbaks var det okej, och i måndags var det dags för leverans.

Intressant nog tyckte de på Dashsers terminal att det var en smart idé att ställa de båda långpallarna ovanpå varandra och sen skicka ut i en vanlig lastbil med enbart en (kort) palldragare. Total vikt kring 2 ton. Det var stört omöjligt att rubba på det där, givetvis – och det slutade med att chauffören och jag bar av alla paketen med golv.

Inte ens då var det enkelt att få ut skivorna, de är både stora och tunga. Någon hade lite otur när de tänkte…

Skivorna består av massiv bambu och är riktigt tunga. Min idé är att såga upp dem till skåpsdörrar inne i badrummet, men jag får erkänna att jag inte ser fram emot att bära ut dem igen.