Redan när jag byggde sovrummet bestämde jag att sätta in större fönster i gaveln och förberedde för detta i den inre uppreglade väggen. Samtidigt visste jag att det var något år bort, så jag gipsade för den ytan där det skulle bli fönster, men ännu inte var. Dags att såga bort det.

Lägg märke till plasten på insidan, så att jag ska kunna lägga mig och sova utan att ha grus överallt i sängen. Fungerande faktiskt över förväntan, och eftersom det är öppet mellan fönstren på insidan i den reglade väggen täcket jag både fönstren på insidan.

 

Det blev ingen bild på det men jag sågade genom väggen med vinkelslip och stenskiva. Tyvärr var snittet bara 1/3 av hålstensblocken, så resten av vägen fick jag ta med mejsel.

 

Hålet är klart från utsidan, allt damm har samlats i nederkanten.

 

Brorsan slipade botten där fönstret ska stå, vilket damm-moln som steg upp över Ödåkra. Tur inga grannar hade tvätt på tork ute just då 😀

 

Fönstret är på plats, vi fäster det dels genom att skriva rakt igenom karmen och dels med de medföljande ”stag” som man fäster i väggen innanför fönstret….

 

… och sen avslutar vi med fogskum för att få det att sitta stabilt och bli tätt. Nu återstår bara ett likadant fönster till.

Det var lite pilligt att få till fönstret, och faktiskt lite svårt att hitta en leverantör som kunde sälja det till mig. Eftersom jag vill kunna använda fönstret som utrymningsväg behövde jag att det öppnas inåt, och det har lite ”fel” proportioner för att vara ett inåtgående fönster, 138×85, alltså mycket bredare än högt.

Kronfönster var en av få som kunde ge mig vad jag ville och dessutom kändes priset mer än överkomligt, 6000 spänn för två fönster med laminerade säkerhetsrutor.

För er som har följt har ni kanske sett att det tog lite tid innan de monterades, fönstren beställdes redan förra sommaren och drogs med lite leveransförseningar, så de har stått i förrådet sedan hösten. Den som väntar på något gott etc :D