Längs gaveln i köket framför fönstret har jag placerat låga köksskåp. De är något mindre djupa än de vanliga skåpen och ger en skön känsla av att vara lite smäckrare, precis den upplevelsen jag hoppades på. Det var dock dags att göra i ordning bänkskivan och tanken var att använda Valchromaten även här, i dubbla lager.

För att spara lite pengar, och dessutom utnyttja allt material, sitta vi helt enkelt dit den delen som vi sågade av längst fram, så att vi åstadkom känslan av tjockare skiva. Det var lite en chansning eftersom jag inte visste hur skarven mellan de båda skivorna skulle bli, men det visade sig fungera över förväntan.

 

Höjden på skivan är precis lagom för att man ska vilja sitta på den, så jag kände att det behövde göras något. För att förstärka bestämde vi oss för att montera en fyrkantsstav längs hela den främre delen.

 

Skruv och lim, check på det!

 

Resultatet blev en oerhört stabil skiva som faktiskt fungerar utmärkt att sitta på om man vill 😉

 

Skivan ligger nu (några veckor senare) på plats och är riktigt, riktigt snygg. Valchromat är dock känsligare än vad jag förväntade mig när det gäller både märken och vatten.