Jag har egentligen aldrig murat något men nu var det dags. Förra rundan hjälpte min pappa mig, men nu var det dags att stå på egna ben.

Det var det äldre dörrhålet som var där den nya köksön ska vara, som man ser på bilden byggde vi en trästruktur som fönstret stod på och därefter murade jag upp hålet från botten. Den äldre frisen som satt längs dörren tog jag loss så att det blir enhetligt.

 

Efter att ha murat lite och tillgringat lite tid på uterummet insåg jag att det kommer att se ganska konstigt ut från utsidan om jag inte murar upp hela vägen under fönstret. Sagt och gjort, vi lyfta ut fönster och karm, denna gång tog vi ut själva fönsterrutan vilket gjorde att det gick att hantera det lite bättre.

Därefter bilade jag loss den gamla frisen, försökte få loss den i stora bitar så att jag kunde använda dem igen.

 

Den gamla frisen är borta och man ser eldosan och uttaget till centraldammsugaren som jag murade in. Självklart måste man ha centraldammsugare på uterummet 🙂

 

Några lager tegel på plats. Det är lite svårt när man aldrig murat förr, så jag la bara ett eller max två lager i taget, sen lät jag det stå och torka.

 

Dags att lägga tillbaks frisen. Tittar man på fogarna ser man att vissa av dem är återanvända block och vissa är enskilda stenar som jag satt ihop.

 

Klart! Frisen lutar lite lite upp i mitten, och mina fogar är lite smalare än originalet, så jag fick klämma in en sten extra i min fris, vilket gör att de sista fogarna blev extremt små. Men av två dåliga val blev det ändå detta som blev bäst.

 

Slutresultatet. Nu är det dags att sätta tillbaks fönstret (som man ser ligga på bordet i vardagsrummet)