Vintern 2015 blåste det ordentligt och under en vindpinad dag bestämde sig stormen Gorm för att taket på mit uterum såg gott ut. Resultatet blev ett stort hål som temporärt lagades i väntan på bättre tider.

Henke ser beslutsam ut när det kommer till att byta plasttaket. Här har vi monterat bort den tillfälliga lagningen som jag gjorde.

Till och med den ”nya” platsen som bara legat på taket några år är ganska skör och går sönder när vi drar i det. Som väntat var det ännu värre med den gamla plasten. Det räcker nästan att man tittar på den för att den ska smulas sönder.

Regnmoln, håll er borta!

Det nya plasttaket var ett av de billigaste som jag kunde hitta. Jag ska inte säga att det märks, men märkningen i läggningsinstruktionerna var väldigt otydliga, jag skulle vilja säga felaktiga, vilket gjorde att vi la den första plattan upp-och-ner. Det gjorde att skarven blev fel och vi fick byta den första plattan – nu fylld av skruvhål på fel ställe!

Vilken vacker vy!

Taket är på plats, i det stora hela gör det sitt jobb, men marginalen i skarvarna är väldigt liten och en av dem har glidit lite, så ibland läcker det in vatten. Lite mjukfog har fått lösa problemet tills det blev dags att utveckla uterummet, vilket borde ske inom 5-10 år med nuvarande hastighet 😀