Testkörning av den stora rullgardinen som sitter vid glaspartiet vid uterummet. Det är en ganska stor rullgardin så jag valde att köpa en lite större (och dyrare) Somfy motorer istället för de som jag har till de vanliga rullgardinerna, se tidigare inlägg.

Till denna rullgardinen kommer det också att installeras en fysisk knapp – den enda för att styra just sådana saker. Tanken är att om man är på uterummet och gardinen är nere, ska man kunna dra upp den från utsidan. Någon har tänkt till! 🙂

 

Rullgardinen kommer att vara helt integrerad i väggen och yttersidorna på den kommer att sitta inne i ett spår på respektive sida. När det är mörkt ska det vara ordentligt mörkt och med denna lösningen är risken att solen lyckas ta sig in minimal. Man ser spåret som skillnaden mellan den visa trälisten märkt I och träregeln bredvid.

Eftersom gardinen ska vara helt integrerad behövde vi tänka till hur man monterar och demonterar den. Ett hål i ena ändan så att det går att vinkla ut den blev lösningen, men innan vi byggde klart allting ville vi testa att det verkligen gick att sätta i och ta ut den.

 

Ett hål? Vår tanke fungerade finfint, även om det är lite trixigt att få i och ur gardinen.

 

Ett av de mest hemliga utrymmena i huset, den lilla lådan som skyddar gardinen från isoleringen i väggen.