Det var först flera månader efter vi beslutade oss för att riva upp golvet som det började kännas lite bättre. Solen återvände och med det hoppet om att bli klar någon gång.

Vi var tvungna att fräsa ut för att få plats med golvvärmerören på några ställen. Ett lite okonventionellt med effektivt sätt att hantera det på 😉

 

Snål som jag är återanvände jag hela den stora ”plattan” som ursprungligen var byggd och lagd vid ytterväggen. Det var lite småpilligt att få den på plats, men det kändes som en stor seger när den väl låg där!

 

Ännu bättre kändes det när jag äntligen kunde börja lägga den spårade spånen på golvet. Fy fan, här tror jag att jag grät en skvätt på kvällen.

 

När det väl är klart med allt underarbete gick det relativt snabbt att lägga golvet.

 

För att inte snubbla över höjdskillnaden vid ytterdörren la jag pallar precis innanför. Det var helt klart en fungerande lösning om väl inte så snygg!

 

Fler hemliga lådor! Förutom de som sitter i väggarna gjorde jag även en hemlig låda i golvet, lagom placerad under soffan. Vi får hoppas jag kommer att möblera så som jag tänkt, annars får jag problem!

Tanken är att kunna få ut el till soffan, det är alltid trevligt att kunna ladda mobilen eller nåt annat utan en massa lösa sladdar på golvet. Det är även två teknikslangar, så man kan dra ut till exempel högtalarkabel till en shaker som man sätter i soffan.

 

Nästan klart! Det stora hålet i väggen är till fördelarskåpet för golvvärmen.

 

Experterna var oeniga om vi skulle limma ihop de två golvspånen eller inte. Vi valde att göra det, men att inte limma dem i reglarna.

 

Nu finns det ström i den hemliga lådan!

 

Efter månaders slit var allt golv i vardagsrummet lagt. Nästan – en liten del av hallen återstår och det kommer att dröja nästan ett år innan det läggs golv där.