Tjugohundratjugo. Ett nytt årtionde som påbörjas och 6 år i huset. Det har hänt mycket på den tiden, jag har hunnit renovera en jäkla massa, separera, satt mitt bolag i konkurs, bytt jobb några gånger, träffat kärleken, utvecklat nya och gamla vänskaper. Det finns de som säger att man blir visare med åren – jag vet inte om det stämmer, men mycket har i vart fall hänt under dessa åren.

En tillbakablick på tiden som har varit. Jag kunde aldrig, och jag menar aldrig, tänka mig att det skulle ta så mycket energi att renovera ett hus. Många berättade sina historier, inte minst på ByggaHus.se, och en märklig relation uppstod mellan några av de andra forummedlemmarna. Det är nästan som att man ”känner dem”, eftersom man följer deras liv. Hus, barn, nytt jobb och nya projekt i huset. Men så är de egentligen bara ett anonymt användarnamn på forumet. Många är de som varit till stor inspiration för mig och fler hoppas jag att det ska bli.

Huset är långt ifrån färdigrenoverat, men de största projekten är klara och det känns verkligen som mitt drömhus. Hittade lite gamla skisser över ett kök och när jag satt vid köksbordet och tittade på dem såg jag har likt de idéerna det faktiskt köket var. Sen insåg jag att skisserna var från min förra lägenhet och att många av de idéerna faktiskt förverkligats här.

Det var också en ny upplevelse att promenera till Tingsrätten och lämna in konkursansökan. Men med lite perspektiv på det hela var det en av de mest utvecklande grejor jag har gjort i hela mitt liv. Det var troligen en förutsättning för att jag skulle börja se på mitt egna liv med lite nya ögon och jag är idag oerhört tacksam för detta, och för de vänner som fanns där både då och som finns i mitt liv rent allmänt.

Det som händer just nu. Det absolut största är att jag har träffat kärleken. Vi träffades under sommaren och några snabba månader senare med mycket resande fram och tillbaks flyttade vi in tillsammans. Vi fick vänta några veckor på att Chico skulle kunna följa med och komma till oss i huset, men nu är vi en liten minifamilj med hund. Jag som aldrig tänkt att jag skulle ha en hund är helsåld på det lilla fluffet.

Vad som komma skall. Några större projekt ska fortfarande avslutas i huset men troligen kommer det att bli en lite lugnare renoveringsperiod. Kanske blir det en badtunna i trädgården, ett utekök och en uteplats? Jag ska köpa lister och sätta upp lite överallt i huset, men det är ju å andra sidan oftast det sista som fixas – när jag sålde lägenheten la jag en tröskel på plats 30 minuter före visningen! Ja, det känns lugnt, kommer att ha många år på mig att sätta upp listerna.

Tack. Det är alldeles för många personer som förtjänar ett tack för att jag ska kunna nämna er alla, men jag hoppas att ni vet vem ni är. Ni är alla älskade och uppskattade!

(Fotot är av mig under julhelgen, i dräkten jag hade på Borderland).