Tillbaks på jobb denna vecka, och det innebär att det bara blir en kort stund på kvällen att jobba. Men det går framåt, även om det går sakta….

Det här med att köpa avloppsrör för att gjuta in är lite lurigt. Känner ju till att märkningen ska vara BD, även om jag måste googla och gå in på den där tråden på byggahus varje gång jag behöver kolla upp det.

Men, butikerna är lite luriga. Vissa skriver ut i klartext i produktbeskrivningar på tex hemsidor, om de är eller inte är godkända. Men väl på plats i butik finns ingen information utan man måste kolla efter märkningen, och vissa delarna blandade, en 15 graders böj är godkänd men inte en 30 graders, rören som är godkända är beställningsvara medans det som ligger i hyllan inte är godkända etc.

Efter att ha besökt flera butiker runtom Helsingborg hamnade jag slutligen på Biltema av alla ställen, och alla deras rör och delar var BD märkta.

Självklart är det upp till mig som köpare att ha koll, men här tycker jag nog att butikerna har lite ansvar att utbilda de som inte vet.