Har inte lagt upp så mycket om hur jag bygger ihop köksskåp, eftersom det inte är så roligt att titta på. Men ett halvår efter det att vi kämpade med att bära in Valchromat skivorna, de största är riktigt, riktigt tunga, var det dags att såga den första. Två bord på gräsmatten och ett par ordentliga plank fick utgöra arbetsytan.

Tanken är alltså att använda Valchromaten, som egentligen är ett varumärke av MDF – skivor som är 100% genomfärgade, som både täcksida och väggbeklädnad i köket.

 

Skivan är 3,60 lång och mina rätbrädor räcker inte till, men det finns lösningar på allt!

 

 

 

Täcksidan är på plats, passar i princip perfekt, ska hyvlas av 2 mm i nedersta ”klacken”. Den ska dock tas ner igen och oljas in, vilket skedde dagen efter.

Det var här det började gå dåligt. Vi hade tidigare provat att olja in en liten bit av en snarlik produkt och det hade gått jättebra. Vi testade till och med på en liten spillbit som vi sågade bort. Men när vi la på olja andra gången, ute i solen ska tilläggas, blev skivan flammig och vaxet fastnade i ”kakor” på skivan.

Några timmar senare efter att ha väntat, polerat, slipat och försökt gav vi upp och bar in skivan igen. Nu står den i skamvrån och förhoppningsvis går det att få rätt på den.