Vi bestämde oss ganska tidigt att vi skulle ha en odlingsbänk och vi valde ut en bra plats bredvid parkeringen. Första omgången virke är sågat.

Det var bara dumhet att tro att jag skulle kunna stapla det sågade virket bredvid mig med tanke på pallbockarna som jag använde. Det finns bara ett sätt som det kan sluta på.

Vi inspirerades av en bänk som vi såg på Pinterest och modifierade den efter eget huvud. Det blir en gång in i den formad som ett T, så att man kan komma åt allting som odlas på ett enkelt sätt.

Själva konstruktionen består av tryckt virke som isoleras med cellplast och därefter kläs med plast och slutligen en vävduk. Tanken är att plasten ska hålla tätt så att eventuell kontamination från det tryckta virket inte kommer in i själva bänken. Vävduken är framförallt ett skydd åt plasten.

Kontrollansvarig godkände arbetet.

Själva konstruktionen är klar och börjar fyllas med jord. I botten har jag fyllt på med lera/restjord från den enorma högen med jord som blev över efter att vi grävde ur baksidan.

Vi tömde en av komposterna hemma hos föräldrarna.

Det ser ut att vara mycket med väl i bänken blev räckte det inte så långt. Som en bonus följde två små rabarberplantor med från föräldrarnas trädgård.