Vi hade lite strul med uthyraren av gräsmaskin, vi hade bokat leverans och ingenting hände. Det var svårt att få tag på honom och först vid lunchtid fick jag besked att den skulle vara på plats, absolut senast, klockan 14. Strax efter 17 efter samtal och meddelanden fick jag ett kort sms om att maskinen var trasig.

Många uthyrare var bokade och det kändes som att tidsplanen för sommarens utomhusprojekt var nära att gå åt helvete. Fick slutligen tag på en annan uthyrare som med kort varsel hade en ledig maskin. Hurra!

På plats på baksidan för att gräva ut för badtunnan

Den barnsliga glädjen när man ”provgräver” lite på baksidan och lär sig att först dra loss och därefter plocka upp en platta stenkant. Det ska nog gå bra att köra denna!

Fick behövlig hjälp av Fredrik och Jenny, som glatt tog plats bakom spakarna. Tillsammans flyttade vi en stor mängd skottkärrelass till framsidan. Det var en utmaning att  köra bort jordmassorna (well, leran… den riktigt tunga och hårda leran), men med 2 skottkärror och bra tempo gick det relativt snabbt trots allt.

Självklart kom regnet och gjorde ett besök, inte nog med att allting är blött, kallt och mycket, mycket mer tungjobbat.

Vi byggde en liten ramp med överblivet trämaterial för att slippa köra upp för backen, som vid den här tidpunkten var lervälling.

Det fortsatte regna stora delar av dagarna som jag hade grävaren. Såklart.

Baksidan gick från ”ful och tråkig” till ”ogenomtränglig på grund av vatten”. Hela ytan planades av och här kommer det framöver att bli gräs.

Mer regn, dags att gräva upp bärlagret som lades ut för 6 år sedan, istället för den planerade uteplatsen blir det gräs även här.

Ungefär hälften av det material som jag grävde fram.

Det blir en rejäl hög… som snart ska användas.

Fredrik provar på att gräva, och tänka sig, solen tittar fram!

Den stora högen på framsidan av tomten minskade ordentligt i omfång och flyttades till stor del till det nya området på framsidan som ska höjas 40 cm och omvandlas till en vildvuxen blomsteräng för vår och alla pollinerares glädje.

Innan jag lämnade tillbaks grävaren flyttade jag högen, så att det blir lättare att hantera den framöver. Istället för att vara hård packad lera är det nu hyffsat trevligt att gräva upp och jobba med högen. Målsättningen är att nyttja hela högen i olika projekt.

Snacka om att se koncentrerad ut. 😀

Tvättad och ren, vilket jävla jobb.