Idag var det äntligen (?) start på riktigt för det stora takprojektet. Bakgrunden är att den tidigare ägaren byggde ett uterum för 10-15 år sedan och i samband med detta höjda man lite på taket över vardagsrummet för att ”skjuta in” uterumstaket. Tyvärr blev det inte helt bra och i vintras började det läcka in och när det regnade fick vi ta fram hinkarna.

Efter att temporärt lagat det med takmassa var det tätt några månader för att därefter läcka lite igen, vilket föranledde ytterligare ett försök med takmassa. Därefter har det inte regnat så mycket, så svårt att avgöra om det är den insatsen, eller avsaknaden av kraftigt regn som varit lösningen… :)

Den kommande veckan ska vi förhoppningsvis riva ut taket på uterummet, riva en del av takfoten, regla upp en ny taklutning från ungefär mitten av hustaket ut över uterummet, såga upp den gamla råsponten så att det blir ventilerat och lägga på ny, pappa och lägga tillbaks tegelpannorna.

Över uterummet blir det värmeavvisande energiglas, dock inte förrän till hösten, på grund av de långa leveranstiderna.

Dagen har till mycket gått åt att riva, städa, förbereda och att stå ut med värmen… vi tog några svala duschar för att överleva dagen…

Vi har då verkligen valt rätt vecka för att göra arbetet… tokvarmt och regn…