Av en hel drös praktiska skäl gjorde jag bara en temporär lösning för hallgolvet. Nu när det börjar bli dags att måla vardagsrummet kändes det bra att kunna göra klart även den sista delen vid hallen, så ut åkte det provisoriska golvet.

 

När vi jobbade med resten av golvet så la vi ett 140×140 limträ mot själva trappöppningen, för att få en stabil grund att i framtiden kunna fästa ett glasräcke i. Nu var det bara en liten bit som vi skulle göra, långhelg och stängt hos handlaren och det kändes onödigt dyrt för denna lilla biten som vi behövde.

 

Samt och gjort, vi byggde ihop ett egen limträ av 4 träbitar (på bilden saknas den 4 biten). Vi fräste dessutom ur så att den nedersta lagret av golv ligger separat och det översta ligger direkt mot ovansidan.

 

Vi bultar fast vår nybyggda regel med expanderbult i golvet, efter att ha lodat in den så att den ligger jämnt och fint mot det nya golvet. Lite klossar och faner mot betonggolvet så blir det bra.

 

Närmast trappan kommer golvet att vila mot mitt ”limträ” och på andra sidan använder vi de ursprungliga reglarna som faktiskt sitter ordentligt i betonggolvet. I mitten monteras det dit en längsgående regel, och allting börjar med 2 hål i betongen.

 

Därefter skruvar jag ner klossar direkt mot betonggolvet. Med en slagskruvdragare är det enkelt att dra ner skruven och man slipper dessutom riskera att dra sönder skruven eller handleden. På klossarna ska därefter golvreglen lodas in.