När nu bänkskivorna hade kommit var det dags att montera. Mina speciallösningar gjorde ju att jag var tvungen att såga en del i stommarna, så det är väl bara att sätta igång.

Diskhon är enorm och sträcker sig över 1,5 bänkskåp.

 

Så långt var det inga problem men när den rostfria bänken skulle läggas på och jag insåg att jag lyckats rita in diskmedelspumpen precis där stommen är kände jag mig lite dum – och sågade lite till …

 

Även hällen är stor, 900 bred, och sträcker sig faktiskt över 3 bänkskåp. När köket ritades ritade vi in en vanlig häll så ett av skåpen hade en större skiva i framkant, vilket givetvis måste bytas till en ”stållist”.

 

Kvik – butiken ligger som tur är nära och de hade fästen hemma, så det var en ganska enkel operation. Just det, bortsett från det faktum att alla köksskåp redan var uppsatta, injusterade och ordentligt skruvade i både varandra och i reglarna som skåpen står på.

 

Känslan av att sätta borret i bänkskivan. Sådär alltså.

 

Vi gjorde ett provsnitt i mitten av den delen som skulle sågas ut, för att kolla att det inte blev skador i skivan. Det gick bra och vi sågade försiktigt ut hålet till hällen. Med stor försiktighet!

 

Som tur var gick det bra och hällen passade efter att vi filat på någon liten kant det där blev lite väl tajt.

 

Jag blev tvungen att såga lite även i dessa bänkskåp, och precis som med diskhon lyckades jag med konststycken att placera gasslangen exakt där stommarna var. I efterhand visade det sig dock vara en bra placering, eftersom slangen skyddas och jag kan använda lådorna under hällen, vilket inte hade gått annars.