VIDEO

Väderleksprognosen för idag gick från massvis av regn till två skvättar regn. Vi täckte taket med vit presenning och var lite extra noggranna, eftersom vi visste att det faktiskt ska regna. Men inte så mycket, så tanken på att täcka själva uterummet också, den viftade vi bort, klockan var mycket och vi ville mest sluta för kvällen.

Jag ägnade dagen åt annat arbete i huset, och tittade ut på uterummet. Det har förvisso regnat mer eller mindre oavbrutet i några timmar, men det var förvånadsvärt mycket vatten på golvet. Det kändes som att jag behövde göra en insats.

Uterummet är påbyggt en gammal altan, så den är korrekt byggd med fall ut från huset. Så länge allt väl, men när man byggde uterummet har man ju satt en vägg där, så vattnet kommer inte ut. Efter att ha dammsugit upp det värsta åkte tigersågen fram. Nu rinner i vart fall vattnet ut, istället för att samlas på golvet – min källare som är under är troligen tacksam…

Efter en lång arbetsdag återvände min sambo hem och vi la på presenningen även över uterummet. 10 minuter senare slutade det regna.

Jag har ingen förhoppning att detta ska hålla tätt, ambitionen är mest att en del av vattnet ska komma på utsidan i vart fall, och än så länge ser det ut att fungera. Lite svårt att fästa den, så det finns en risk att den ”viker ihop sig” mellan några reglar, men en större del än tidigare kommer i vart fall utanför.